1. HABERLER

  2. SPOR

  3. HERKES BU SORUNUN CEVABINI MERAK EDİYOR
HERKES BU SORUNUN CEVABINI MERAK EDİYOR

HERKES BU SORUNUN CEVABINI MERAK EDİYOR

'Yüce Atatürk'e ceza verilecek mi?

A+A-

Ziraat Türkiye Kupası 4. turda Fenerbahçe ile oynadığı maç öncesi yapılan seremoniye "Yüce Atatürk" yazılı tişörtlerle çıkan Fethiyespor, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi. Gerekçesi ise bir hayli ilginç: Hepimizin milletçe sahiplendiği değerleri, sadece kendilerine mal ederek tartışma yaratmak için kullanılması... Şimdi gözler PFDK'nın Salı günü yapacağı toplantıya çevrildi... Kurul, Fethiyespor'a ceza verecek mi yoksa vermeyecek mi?

Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile Fethiyespor arasında oynanan ve 2-1 Fethiyespor üstünlüğü ile biten maçta, konuk ekibin maçın başında YÜCE ATATÜRK yazılı tişörtlerle sahaya çıkmasından sonra Türkiye Futbol Federasyonu yaptığı açıklamada Fethiyespor'un Profesyonel Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevkedildiği duyurdu.

İşte federasyondan yapılan açıklama;
"Tüm dünyada futbol sahalarının yalnızca futbolun oynandığı ve izlendiği alanlar olması hedeflenmektedir. Federasyonumuzun da bağlı olduğu uluslararası spor örgütleri, bu hedefe ulaşmak için evrensel mahiyette çeşitli ilke ve kurallar benimsemiştir. Bununla birlikte, Fethiyespor Kulübü'nün Fenerbahçe A.Ş. ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında uluslararası futbol oyun kurallarına aykırı şekilde saha içinde hepimizin milletçe sahiplendiği değerleri, sadece kendilerine mal ederek tartışma yaratmak için kullandıkları görülmüştür.

Bu tarz eylemlerin spor alanlarında tasvip edilmesi mümkün olmadığından, konuyla ilgili dosya Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilmiştir. Bu konuda kulüplerimizin gerekli hassasiyet ve özeni göstereceğinden emin olmakla birlikte yukarıda anılan ilke ve kurallara aykırı davranılması halinde disiplin sürecinin başlatılacağını belirtmek isteriz.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyururuz."

FETHİYESPOR BAŞKANI PFDK'YA SEVK İLE İLGİLİ KONUŞTU
İstemeden TFF’yi zor durumda bıraktıysak bunu istemezdim. Bizler Yüce Atatürk yazarak siyasi bir zemin hazırlamadık. Bizim böyle bir niyetimiz yok. Siyasetten uzak bir insanım.

Atamıza tarihimize saygımızı gösterdik. Fenerbahçe Stadı’nda Atamızı yad ettik. Temiz duygularla bu içimizden geçti. Bunu siyasi malzeme yapmaya çalışanlar varsa bilmem. Yüce Atatürk siyasi malzeme olamaz.  Kurallara aykırı ise bu konuda bir şey diyemem. Ben Atatürkçü bir insanım.

Biz Atatürk sevgisini sadece kendimize mal etmek için bunu yapmadık. Atatürk yaşamımızın her evresinde var. Bunu böyle düşünmüyoruz. Bunu böyle düşünenlerde bir hata var. TFF belki kendine göre sıkıntılı bir süreç yaşamak istemiyordur. Bundan sonraki dönem için önlem anlak istiyordu. Neden bu olay bu kadar abartıldı ki. Bizim gelen teşekkürlerden telefonumuz kitlendi. Sportif başarımızdan kimse bahsetmedi bundan bahsettiler.

Fethiyespor bu konuda öncü olmuştur. Siyasi arenaya çekilmemeli ve tertemiz ve bakir duygularla bunu yaptık. Son derece iyi niyetle yaptık. Rakibimizin taraftarları biz ceza alırsak ceplerinden ödemek istiyorlarmış. Fenerbahçe büyük bir camia yüreklerine teşekkür ederim. Hoş görülerine teşekkür ederim.

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.