1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HERKES DİKKAT ETMELİ!
HERKES DİKKAT ETMELİ!

HERKES DİKKAT ETMELİ!

Deniz Hizmetleri Sorumlusu Hamit Topal, bir ay içinde üçüncü kez Girne Antik Liman’da ölü kaplumbağa bulunmasından endişeli.

A+A-

Girne Antik Liman’da son bir ay içerisinde üçüncü kez ölü kaplumbağa bulunması, Deniz Hizmetleri Sorumlusu Hamit Topal’ı endişelendirdi. Caretta Caretta ve Yeşil Kaplumbağaların yumurtlama dönemlerinin yaklaştığına dikkat çeken Topal, bu hayvanların yumurtlama alanlarından biri olan ülkemiz sahillerine gelmeye başladıklarına işaret etti.

Geçtiğimiz gün Girne Antik Liman’da ölü bir kaplumbağa bulunduğunu belirten Topal, bu kaplumbağa ile limanda bulunan ölü kaplumbağa sayısının bir ay içerisinde üçe çıktığını söyledi.

Ülkemiz sahillerinin kaplumbağaların en önemli yumurtlama alanlarından biri olduğuna dikkat çeken Topal, kaplumbağaların ölü ya da zor durumdayken görülmesi durumunda derhal Çevre Koruma Dairesi’nin 815 70 62 numaralı telefon hattına bilgi verilmesini istedi.

Gemi kaptanlarının, yakınlarında kaplumbağa gördüğü zaman motorlarını söndürmesini isteyen Topal, kaplumbağa uzaklaştıktan sonra motorların yeniden çalıştırılabileceğini dile getirdi.

Topal, önceki gün ölü bulunan kaplumbağanın 10-15 yaşlarında olduğunu tahmin ettiğini belirterek, üzerinde herhangi bir darp izi olmadığını kaydetti.

Topal, kaplumbağanın balıkçı ağlarına takıldığını ve kurtulamayarak telef olduğunu düşündüğünü de ifade etti.

 

Kaynak: Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.