1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “HERKES İÇİN ADALET, ADALET İÇİN AVUKAT”
“HERKES İÇİN ADALET, ADALET İÇİN AVUKAT”

“HERKES İÇİN ADALET, ADALET İÇİN AVUKAT”

“HERKES İÇİN ADALET, ADALET İÇİN AVUKAT”

A+A-

“HERKES İÇİN ADALET, ADALET İÇİN AVUKAT”
 
Lefkoşa Mahalli Barosu 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı ve “Herkes için adalet, adalet için avukat”  dedi.

Lefkoşa Mahalli Barosu Başkan Av. Arzu İzveren, mesajında, avukatlığın adil yargılanmanın şartı ve teminatı olduğunu; aynı zamanda misyonundan ötürü onurlu ve kutsal bir meslek olduğunu kaydetti.

“Hak arama özgülüğünün tam ve doğru bir biçimde gerçekleşmesi avukatın mesleğini özgürce, baskı ve tehdit altında kalmadan yapmasıyla mümkün olabilmektedir. Avukatlar çağdaş ve demokratik hukuk devletinin olmazsa olmazıdırlar. Avukatın olmadığı yerde adalet olmadığı gibi avukatlık görevinin ifa edilmediği yerde de beklenen adil karar bile yargısız infazdır” diyen İzveren, avukatlık mesleğini icra ederken adaletin tecellisini de etkileyen ve zorlaştıran birçok mesleki sıkıntılar ile karşı karşıya kaldıklarını kaydetti ve şöyle devam etti:

“Bunların başında; davalarla ilgili devlet kaynaklı bilgi ve belgelere ulaşımın zor ve masraflı olması, Mahkemelerimizdeki personel eksikliği, Meclis tarafından yapılan ve toplumun geleceğini, bir bütün olarak huzur ve refahını, esenliğini ilgilendiren Yasa çalışmalarında Avukatların etkin olarak görev alamaması, icra sistemindeki tıkanıklık ve bundan kaynaklı olarak hükümlerdeki tahsilatlarla ilgili sıkıntıların giderilme sürecinin yavaş işlemesi, yine sanık/tutuklu haklarının çağdaş bir düzeye getirilmesi yönünde ilgili makamlar nezdinde yapılan çalışmaların ağır ilerlemesi gelmektedir.

Tüm bu sorunların çözümü ile ilgili olarak her bir soruna teker teker eğilmeye ve hepsine çözümler üretmeye çalışmaktayız. Ancak üretmekte olduğumuz çözümler, devletin yetkili organlarının gerekli tedbirleri almasıyla kalıcı olabilecek ve bu surette mesleki sıkıntılarımıza çözüm için yaptığımız icraatlar sonuç verebilecektir.”

Yürütmekte oldukları faaliyetlerine ve projelere devletin yetkili organlarının etkin olarak destek vermesi gerektiğini dile getiren İzveren, şöyle dedi:

“Özellikle hak arama ve savunma hakkının arzulanan seviyeye ulaşması amacıyla adli yardım kurumunun oluşturulması, çocuk ıslah evi ve kadın sığınma evinin yaşama geçirilmesi, poliste tutuklulardan ifade alınma esnasında sanık/tutuklu Avukatının hazır bulundurulması şartı ve sorgu odalarında ve/veya hücrelerde ve/veya ahar surette zanlıların tutulduğu hücrelerde kamera sistemi kurulması ile ilgili taleplerimizin dikkate alınması ve bu taleplerle ilgili olarak yetkili makamlar nezdinde yapmakta olduğumuz girişimlere, önerilere destek verilmesi ve en önemlisi belirtilen hususlarda gerekli yasal düzenlemelerin ivedilikle yapılması gerekmektedir.

Avukatlar günü dolayısıyla günümüzde Adalete ve başta onun yılmaz bekçileri ve savunucuları olan Avukatlar olmak üzere tüm adalet mensuplarına yapılan her türlü saldırıyı kınar, ne amaçla olursa olsun adalete ve onun mensuplarına yapılan her türlü saldırıyı tasvip etmediğimizi belirtiriz. Tüm Avukatların Avukatlar Gününü kutlarız.”

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.