1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HERKES KAN AĞLIYOR
HERKES KAN AĞLIYOR

HERKES KAN AĞLIYOR

Siyasetin gündeminde yerel seçimler, UBP ile DP’nin işbirliği ve CTP’nin tepkisi ilk sırada yer alırken, ülkenin tüm yerleşim birimlerinde;

A+A-

Siyasetin gündeminde yerel seçimler, UBP ile DP’nin işbirliği ve CTP’nin tepkisi ilk sırada yer alırken, ülkenin tüm yerleşim birimlerinden ekonomik açıdan iflas haberleri geliyor.

Gazimağusa esnafı, işlerin azlığı yüzünden dükkan kirasını ödeyemez duruma geldiklerini, hatta sosyal sigorta primlerini de yatıramadıklarını belirtti.

Hükümetin, piyasayı canlandıracak önlemler almasını isteyen Gazimağusa esnafı “bu şekilde gidersek, hepimiz evlere kapanacağız” diyor.

Ne dediler?..

Osman Geçit( Geçit Gazete Bayisi):

İşler genel olarak çok kötü, sigorta primlerimizi bile yatıramaz duruma geldik. 3 yıldır kendi sigorta primimi yatıramıyorum, satışa göre çok fazla vergi talep ediliyor, satış azlığından dolayı geçim sıkıntısı yaşıyorum. Haftanın 7 günü ve günde 12 saat çalışıyorum ancak yine de yeterli miktarda kazanamıyorum. Gelirim aynı fakat giderim her geçen gün artıyor, bu duruma bir an önce çözüm bulunmasını istiyorum.

Mehmet Obuz  (Derya Deniz Restrauant):

İşler oldukça düşük. Eskiye oranla çok kötüyüz. Geçtiğimiz yıllarda günde 14 kilo döner satıyorduk, ancak şimdilerde 3 kilo döneri zor satıyoruz. Sadece döner değil diğer gıda satışlarımızda da büyük oranda düşüş var. İnsanların alım gücü düştü ve bu da bize yansıdı. Satışlarımız giderlerimizi karşılayamaz duruma geldi, nereye kadar dayanacağız bilemiyorum.

Aslı Fenerci( Cicikom İçgiyim):

İşlerde genel bir durgunluk söz konusu. Ancak ben bu durgunluğu mevsim dönüşüne bağlıyorum.  Ayrıca kişi başına düşen konfeksiyon sayısı çok fazla, kaliteli kalitesiz herkes bu işi yapıyor. Konfeksiyon sektörüne denetim getirilmesini istiyorum. Büyük mağazalarda bile konfeksiyon ürünleri satılıyor, onlar ucuz Çin mallarını getirip satıyorlar. Ancak biz kaliteli malları getirip satıyoruz. Önemli olan kaliteli ürünü uygun fiyata satabilmektir ve biz bunu başarıyoruz.

Sercan Yıldız ( Bulvar Restaurant):

İşler berbat, piyasanın durumu zaten belli, en kötü yıllarımızı geçiriyoruz. Söylenebilecek pek fazla birşey de yok aslında. Durum ortada, gelirimiz giderlerimizi ne yazık ki karşılamıyor. Cebimizden de veremiyoruz. Sürekli borçlanarak giderlerimizi karşılıyoruz, cebimizde para kalmadı, bir an önce bu duruma çözüm istiyoruz.

Yusuf Yakar( Ali Yakar ve Oğulları Ticaret LTD): 

Bizim işlerimiz iyi durumdadır, satışlarımızdan memnunuz. Biz inşaat sektörüne satış yapıyoruz, bu nedenden dolayı havalarında bozuk olması nedeni ile şu an işlerde bir durgunluk söz konusudur. Ancak genel olarak satışlarımızdan memnunuz. Tabii 5-10 yıl öncesine göre bir kıyaslama yaparsam o zaman işlerin durumu  eskiye nazaran çok düşük diyebilirim. Geçmişe nazaran satışlarımızda tabiki düşüş var ancak şu anki durum da bizi kurtarıyor.

Bekir Ateş ( İhlas Kasap):  

İşlerimiz genel olarak düşük. İşsizliğin artması, inlanların alım gücünün azalması işlerimizi olumsuz etkiledi. 5-6 yıl önceki iş kalmadı. İnsanlarımız da kendi ülkesini kalkındıracağına ne yazık ki Rum tarafından alışveriş yapıyor. Denetleme de yok nerden geldiği belirsiz ucuz et satışı var, tüm bunlar bizi olumsuz yönde etkiliyor.

Mustafa Görür ( Beşyol Ticaret):

İşler genel olarak durgundur, sabahtan beri gelen giden yok, hayat pahalılığı dövizin yükselmesi, işleri oldukça etkiledi. İnsanlarımızda harcamalarını kısıtladı, dolayısı ile piyasaya para akmıyor. Gelirimiz, giderimizi karşılayamıyor, sigorta primlerimizi bile ödeyemiyoruz, durumumuz çok kötü.

Fahri Gazi (Misteroğlu Market):

İşler oldukça kötü, giderlerimiz çok fazla, elektrik parası çok pahalı ama satışlar yok denecek kadar az. Büyük marketlerin açılması bizi etkiledi. İngiliz dönemini arar olduk, eskiden öğle arası kapatıp dinlenirdik, Pazar günleri çalışmayıp istirahat ederdik, ancak büyük marketlerin açılması ile dükkanı kapatamıyoruz. Çünkü kapatırsak 2-3 tane müşterimiz kaldı onu da büyük marketlere kaptırırız. Zamanında bu konuya bir düzenleme getiriliyordu ancak büyük marketlerin bastırması ile hiçbir şey yapılmadı. Ne yazıkki hükümetler de büyük sermayeleri destekliyor.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.