1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HERKES RAHATSIZ!
HERKES RAHATSIZ!

HERKES RAHATSIZ!

Yıllardan sonra yaklaşık iki kilometre uzağına taşınıyor...

A+A-

 

Dikmen Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Dağyolu (Fota) köyü, yıllardır yaşadığı mandıra sorunundan nihayet kurtuluyor. Yerleşim yeri içerisinde bulunan ve vatandaşların rahatsız olmasına neden olan mandıralar, hazırlanan projeyle yerleşim yerinin yaklaşık iki kilometre uzağına taşınıyor. Köyden uzakta bulunan bu yerle ilgili hazırlanan projeler onaylanırken, şu anda bölgeye zincirli dozerin intikal ederek, söz konusu tepelik bölgede düzenlemeler yapması bekleniyor.

Köy halkının gazetemize ulaşarak mandıraların evlerin arasında bulunmasından dolayı duydukları rahatsızlığı belirtmesi üzerine ekip olarak köye gidip incelemelerde bulunduk. Neredeyse evlerin duvarlarının yanına kurulan mandıralar köy içerisinde dayanılmaz ağır bir kokunun hâkim olmasına neden oluyor. Köy Muhtarı Mustafa Çavuşoğlu’nun yaptığı girişimler sonucu Kaymakamlık tarafından uygun görülen bölgede, en kısa sürede faaliyetlerin başlayacağı ve mandıraların yerleşim yerlerinden uzaklaştırılacağı belirtildi. Dağyolu köyü Muhtar Azası ise yaptığı açıklamalarda, kendisinin de hayvancı olduğunu, ancak köy içerisinde mandıraların bulunmasının uygun olmayacağını ve çevreye büyük bir rahatsızlık verdiğini kaydetti.

“Elektrik projesi de hazır”

Dağyolu Muhtarı Mustafa Çavuşoğlu gazetemize yaptığı açıklamalarda, söz konusu mandıraların daha önceden de yapılmak istendiğini, ancak bir türlü projenin hayata geçirilemediğini ifade ederek, projenin, Dikmen Belediyesi, Girne Kaymakamlığı, Hayvancılık Dairesi ve Tarım Bakanlığı katkılarıyla hayata geçirilmeye başladığını ekledi. Çavuşoğlu, buradaki amacın tüm mandıraların köy içerisinden çıkartılarak, köy halkının rahat bir nefes almasını sağlamak olduğuna dikkat çekti ve bu konuyla ilgili TC Yardım Heyeti’nden de destek aldıklarını kaydetti. Düzenleme ve kazı işlerinde Dikmen Belediyesi’nin katkı sağlayacağını da anlatan Çavuşoğlu, alt yapı işlerinin de Dikmen Belediyesi katkılarıyla yapılacağını ekledi. Elektrik projesinin de hazırlandığına dikkat çeken Çavuşoğlu, en kısa sürede mandıraların yapımına başlanabileceğini kaydetti.

“8 yerin 3’ü onaylandı”

Muhtar Azası, Emekli Polis Memuru Ali Durakoğlu, yaptığı açıklamalarda, köy var oldu olalı mandıraların köy içerisinde bulunduğunu, geçmiş dönemlerdeki muhtarlar zamanında çok uğraşlar verildiğini ve bu uğraşların şu anda da devam ettiğini ifade etti. Durakoğlu, geçmiş dönemlerde yapılan uğraşlar sonucu hazırlanan projede 8 mandıra yeri sunulduğunu, ancak bunun yalnızca 3’ünün yapımına onay verildiğini kaydetti. Yapımına izin verilen 3 mandıranın alt yapılarının yapımı için devletten yalnızca yüzde 30 bütçe çıkarıldığına dikkat çeken Durakoğlu, geriye kalan masrafların mandıra sahipleri tarafından giderildiğine vurgu yaptı.

“Proje en kısa sürede hayata geçirilecek”

Şu anda tüm yerlerin ayarlandığını ifade eden ı Durakoğlu, bölgeye intikal edecek D8 model zincirli dozerin gerekli düzeltme ve kazı işlemlerinin ardından mandıraların yapımına başlanılacağını belirtti. TC Yardım Heyeti’ne müracaatlarda bulunulduğunu da ekleyen Durakoğlu, projenin hayata geçirilmesi için heyetten destek alacaklarını, alt yapı işleri için de Dikmen Belediyesi’nin her çalışmada olduğu gibi bunda da yardımlarını esirgemeyeceği inancında olduğunu ifade etti. 

 

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.