1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HERKES ŞAŞKIN!
HERKES ŞAŞKIN!

HERKES ŞAŞKIN!

Talat bugünden itibaren protokolde ‘İkinci Cumhurbaşkanı’ olarak mı, yoksa ‘parti lideri’ olarak mı yer alacak?

A+A-
Çiğdem AYDIN 
  İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın yeniden aktif siyasete dönmesi ve CTP liderliğine seçilmesi nedeniyle, bundan sonraki protokol kurallarının nasıl uygulanacağı konusunda hiç kimse net bir şey söyleyemiyor.
UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, “Bu soru karşısında kilitlendim” derken, protokol müdürlüğüne ‘kolaylıklar’ diledi.
   DP Genel Sekreteri Hasan Taçoy, Cumhurbaşkanı olarak almış olduğu tüm sıfatlardan feragat etmesi  gerektiğini belirtirken, TDP’nin deneyimli milletvekili Hüseyin Angolemli KKTC’de bugüne kadar böylesi bir olayın görülmediğine dikkat çekti.
   İşte 3 siyasetçinin “Talat’ın bundan sonra protokoldaki yeri ne olacak?” sorusuna verdiği yanıtlar:

Özgürgün: Vallahi çözüm bulamadım

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün şöyle dedi:

“Sn.Talat ikinci Cumhurbaşkanı statüsünü kendi bırakmak istemiştir buna tabi saygı duymak gerekir. Ama protokolde nerede yer alacak inanının ben kilitlendim. Şimdi parti başkanı oluyor ama Başbakan değil, Meclis Başkanı kendi partisinden , Bakanları da var ama protokole göre kendisi bunların gerisinde olmalı sanırım. İnanın protokole kolaylıklar diliyorum. Ben kilitlendim vallahi ben bir çözüm bulamadım. Bildiğim kadarıyla ikinci Cumhurbaşkanı sıfatı düşmüş olur. Biz nasıl hitap etmeliyiz ben işin içinden çıkamadım.” 

Angolemli: Eski olanakları bırakmalı

   TDP milletvekili Hüseyin Angolemli’nin görüşleri: 
“KKTC’de hiç böyle bir olay olmadı. Bu durum bir temaülü de ortaya koyacak. Açıkçası bana göre Talat şimdi tüm kendisine sağlanan olanaklardan vazgeçmelidir. Kendisine ikinci Cumhurbaşkanı olması hasebiyle yani emekli Cumhurbaşkanı olduğu için bir ofis, bir şöfor ve araba tahsis edilmiştir. Ama şimdi etik olan bunları bırakmasıdır. Çünkü parti başkanı olmuştur artık ve diğer parti başkanlarına haksızlık olur diye düşünüyorum. Protokol ne der bilmiyorum ama mantıken Parti Başkanı sıfatıyla olması gerekir. Son görev neyse odur. Ofis, araba ve şoförü de devlet karşılamamalı artık. Mesela eski Başbakanlardan Ferdi Sabit Soyer de hala şöforü vardır. Ama son olarak da milletvekilidir şimdi bir garip durum yani. Ama Talat biliyor siyasi partiler her ay devletten de katkı alır. 145 milyar civarında alıyor bildiğim kadarıyla CTP. Hem bundan faydalanacaklar, hem parti başkanı olarak ofisi olacak hem şöförü hem aracı böyle saçmalık olmaz.” 

Taçoy:Feragat etmeli

Demokrat Parti Genel Sekreteri, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy şöyle dedi:

“Cumhurbaşkanı olarak almış olduğu tüm sıfatlardan feragat etmesi lazım. Zaten parti başkanı olmakla feragat etmiş olması lazımdır. Protokole göre de Parti Başkanlarıyla aynı yerde durması gerekir diye biliyorum.” 
Diyalog
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.