1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “HERKESİ BU ÇOCUKLARIMIZ İÇİN GÖREVE DAVET EDİYORUM.”
“HERKESİ BU ÇOCUKLARIMIZ İÇİN GÖREVE DAVET EDİYORUM.”

“HERKESİ BU ÇOCUKLARIMIZ İÇİN GÖREVE DAVET EDİYORUM.”

Lefkoşa Özel Eğitim Merkezi ve İş Eğitim Merkezi Lefkoşa Golden Tulip Otel’de Başbakan İrsen Küçük’ün eşi Gülin Küçük himayelerinde çay partisi düzenledi.

A+A-

GÜLİN KÜÇÜK: “HERKESİ BU ÇOCUKLARIMIZ İÇİN GÖREVE DAVET EDİYORUM.”

ÜNVERDİ: “HERKESİN NASIL BİR HAYATLA KARŞILAŞACAĞI BİLİNMEMEKTEDİR”

Lefkoşa Özel Eğitim Merkezi ve İş Eğitim Merkezi Lefkoşa Golden Tulip Otel’de Başbakan İrsen Küçük’ün eşi Gülin Küçük himayelerinde çay partisi düzenledi.

Başbakan İrsen Küçük’ün eşi Gülin Küçük çay partisinde yaptığı konuşmada, Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi’nde eğitim gören çocuklara şefkatle ve sabırla yaklaşmak gerektiğini belirterek, “Bu bilinçle onların da sevgiye ve saygıya ihtiyaçları olduğunu unutmamalıyız. Özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların ailelerinin kaygılarını en aza indirmenin yanında, çocukların hem aile hem de toplum içinde yaşama tutunmaları, kendi kendine yeterli hale gelmesi, çevre ile uyumlu bireyler olarak yetiştirilmelerine katkıda bulunmak bu ülkede sosyal sorumluluk taşıyan herkesin görevidir” dedi.

Gülin Küçük, bu gibi okullarda eğitim gören çocuklara gösterilecek ilgi ve şefkatin onların umutlarını, mutluluklarını artıracağını belirterek, “ Bu çocuklarımıza onların hislerini anlayabildiğimizi gösterebilmeliyiz ki, kendilerine güvenleri artsın, yaşama tutunsunlar. Bilgi edinme sadece normal gelişen insanların değil, farklı gelişen insanların da hakkıdır. Hatta farklı gelişen bireylere sağlanan imkân ve olanaklar ülkenin çağdaşlık boyutuna da işaret eder” dedi.

Özel eğitim gereksinimi olan çocuklar için her şeyi sadece devletten beklememek gerektiğini vurgulayan Küçük, “Herkes bu aşa bir su katmalıdır. Bunun sorumluluğunu duymalıdır. Bu köklerimizden gelen toplumsal değerlerimizin bir göstergesidir. Ben böyle etkinliklere elimden geldiğince katkı koymaya çalışıyorum. Hepinizi de katkı koymaya davet ediyorum. Bu tür merkezler toplumsal gelişime katkı koymakla her şeyden önce ailelere büyük katkı sağlamaktadır. Ben bu vesile ile Okul Müdürü Soner Öyken ve okul öğretmenlerine ayrıca Okul Aile Birliği’ne ve katkılarını esirgemeyen halkımıza teşekkür ederim“ diye konuştu.

ÜNVERDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi de konuşmasında, “Herkesin nasıl bir hayatla karşılaşacağı bilinmemektedir. Hepimizin önüne bazı engeller çıkabilir. Hiç kimse ömür boyu sağlıklı yaşayabilecek diye bir kural yoktur. Hepimizin böyle bir eğitim merkezine katkılarda bulunmamız gerekmektedir” dedi.

Başbakan İrsen Küçük, eşi Gülin Küçük ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bu konuda hassas davrandığını belirten Ünverdi, “Biz bu okullarımıza önem veriyoruz ve geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımızın, gençlerimizin ve özellikle özel eğitim isteyen engelli çocuklarımızın çok iyi eğitim alarak daha umutla, daha büyük bir şevkle kendilerine güvenen çocuklar olarak yetişmelerine çok önem veriyoruz.” dedi.

ÖYKEN

Okul Müdürü Soner Öyken de, Lefkoşa Özel Eğitim Merkezi ve İş Eğitim Merkezinde 56 özel eğitim gereksinimli çocuğun eğitim gördüğünü, okulun KKTC’nin en büyük Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi olduğunu belirtti.

Konuşmalardan sonra Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi’ne katkılarından dolayı Başbakan İrsen Küçük’ün eşi Gülin Küçük’e, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi’ye,  Sosyal Komite Başkanı Tülay Umut’a, Özlem Toycan’a, müzik sanatçıları Işık ve Ercüment’e ve Okul Aile Birliğine teşekkür plaketi takdim edildi.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.