1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HERKESİN MADDİ DURUMU ORTADA
HERKESİN MADDİ DURUMU ORTADA

HERKESİN MADDİ DURUMU ORTADA

Ülkede yaşanan sonbahar havası vatandaşı korkuttu

A+A-

 

Ülkede dün bir anda sonbahar havası yaşadı. Lefkoşa’da yer yer sağanak yağmur yağarken, Cihangir’de hem yağmur, hem de kuvvetli rüzgâr etkili oldu. Fırtınadan dolayı çok korktuğunu dile getiren vatandaşlar, birçok evin çatısının uçtuğunu söyledi.

Ayrıca dün saat 14.00’ten itibaren köy, uzun bir süre elektriksiz kaldı. Köylüler, “Her kış bu korkuyu yaşıyoruz. Bu yıl henüz kış gelmeden, fırtınanın verdiği zararla karşı karşıyayız. Hükümetin bize, bütün zarar ziyanı ödemesi lazım. Her kış birçok köyde yaşayan insanlar mağdur oluyor. Öğle saatlerinde elektriğimiz de kesildi. Bazı evlerin çatısı uçtu. Herkesin maddi durumu ortada. Zarara uğrayan köylü, o çatıyı yeniden yapamaz. Yemeden içmeden masraf yapamayız. Devletin bize bu doğal afet zararını ödemesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Fırtına maddi hasara neden oldu”

Öte yanda, Cihangir köyünde dün etkili olan fırtına, birçok okaliptüs ağacının dallarının kırılmasına neden oldu. Köylünün yaşadığı evlerin damındaki kiremitlerin uçmasına neden olan fırtına, bazı yapıların blok duvarlarını yıktı. Köylüler, bir kaç yardımcı evin damındaki çinkoların sökülmesine neden olan fırtınanın verdiği zarardan dolayı mağdur olduğunu dile getirdi.

“Elektriksiz kaldık”

Cihangir’de ikamet eden vatandaşlar, dün saat 14.00’ten itibaren uzun süre elektriksiz kaldığını söyledi. Birkaç saat süren fırtınadan dolayı evi hasara uğrayan köylüler, hükümetin bu zararı karşılamasını istedi. Köylüler, fırtınadan dolayı köyde duydukları gürültüden korktuklarını ve elektriğin kesilmesiyle birçok işin yarım kaldığını ifade etti.

 

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.