1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. HERKÜL YOLA ÇIKTI GELİYOR
HERKÜL YOLA ÇIKTI GELİYOR

HERKÜL YOLA ÇIKTI GELİYOR

Herkül fırtınası İngiltere'ye geliyor

A+A-

ABD'de 16 kişinin hayatını kaybettiği, rekor kıran dondurucu soğuklara neden olan Herkül Kış Fırtınası'nın bugün İngiltere'nin batı sahillerinden ülkeye giriş yapması bekleniyor.

Bu durum bir haftadır aşırı yağışlar ve sellerle boğuşan İngiltere için hava durumu krizinin daha da büyümesi demek.

Herkül’ün Atlantik Okyanusu’ndan İngiltere’ye doğru hareketini izleyen hava durumu tahminleri fırtınanın bugün ve yarın ülkeyi etkisi altına almasını bekliyor.

SELE KARŞI UYARI
Son iki haftadır Birleşik Krallık'ta etkili olan fırtına hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. İngiltere, Galler ve İskoçya için sel uyarılarına devam edilirken, Kuzey İrlanda'da şiddetli rüzgarlara karşı tedbirler alınması çağrısı yapılıyor.

Çevre Ajansı, İngiltere'nin güneyindeki Dorset ve Hampshire, başkent Londra'ya 100 kilometre mesafedeki Oxford ve Londra'dan geçen Thames Nehri kıyısında yaşayanların hafta boyunca olası bir sele karşı hazırlıklı olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Meteoroloji uzmanları fırtınanın sebep olduğu dev dalgaların Birleşik Krallık'ın güney sahillerini vurduğunu, İngiltere'nin güneybatısında yer alan Cornwall bölgesinde dalgaların yüksekliğinin 8 metreye kadar ulaştığı bildirildi. Kuvvetli dalgalar nedeniyle kıyı şeridinden uzak durulması isteniyor.

Meteoroloji Kurumu, İngiltere'nin batı ve Kuzey İrlanda'nın doğu kıyılarında rüzgarın saatteki hızının 110 kilometreye ulaşmasının beklendiğini duyururken, şiddetli rüzgarların sebep olduğu dev dalgaların yüksekliğinin Batı İskoçya, Galler ve Güneybatı İngiltere'de 10 metreye kadar ulaşacağını, İngiliz Kanalı ve İrlanda Denizi'nde ise 7 metrelik kabarmaların görüleceğini vurguluyor.
     
Güneybatı İngiltere'deki kıyı ovası olan Somerset Levels'da evinin etrafını çevreleyen sel suları nedeniyle 13 gün evinde köpeğiyle mahsur kalan bir kadın, botla kurtarılırken, İngiltere'nin güneybatısındaki Devon bölgesinde fırtınanın fotoğrafını çekmek isterken geçen perşembe kaybolan 18 yaşındaki bir erkeği arama çalışmaları devam ediyor.

Noel tatilinin başlamasına yakın bir zamanda tüm ülkeyi etkisi altına alan fırtına nedeniyle İngiltere'de ortalama bin 700 hanenin sel suları altında kaldığını belirten Paterson, Galler'de ise 140 evin selden etkilendiğini bildirdi.

HÜRRİYET

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.