1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HERŞEY 7 YIL ÖNCE BAŞLADI...
HERŞEY 7 YIL ÖNCE BAŞLADI...

HERŞEY 7 YIL ÖNCE BAŞLADI...

5 araca haciz kararı çıkardı;

A+A-


Kıvanç Buhara tarafından işten atılan Tayfun Dülger, Geçitkale Belediyesi aleyhine açtığı davayı kazandı ve toplamda 57 bin TL tazminat hakkı elde etti

Kıvanç Buhara’nın başkan olduğu dönemde işten atılan Tayfun Dülger isimli çalışan, Geçitkale Belediyesi aleyhine açtığı davayı kazandı ve toplamda 57 bin TL tazminat hakkı elde etti.

Davayı kazanan Tayfun Dülger’in tazminatını almak için izlediği yol, dün sadece Geçitkale’de değil ülke genelinde şok etkisi yarattı.

Avukat masrafları ile beraber 57 bin TL’lik borç ödemeye mahkum olan Geçitkale Belediye’sine borçlarına karşılık, 5 tane araç için haciz kararı çıktı. Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, dün sabah haciz memurlarını karşısında görünce büyük şaşkınlık yaşadı.

Başkan Öztaş’ın, haciz kararına karşı çıkması nedeniyle polise suç duyurusunda bulunuldu. Bölgede şok etkisi yaratan olayın ardından İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli de Geçitkale Belediyesi’ne giderek Hasan Öztaş’a destek verdi.

Herşey 7 yıl önce başladı

Diyalog muhabirine konu ile ilgili açıklama yapan Geçitkale Belediye Başanı Hasan Öztaş, sorunun 7 yıl önce açılan ve bu yıl sonuçlanan dava nedeni ile kaynaklandığını söyledi.  Tayfun Dülger isimli eski belediye personelinin dönemin belediye başkanı Kıvanç Buhara’ya küfrettiği gerekçesi ile işten atıldığını, bunun üzerine Dülger’in belediyeye dava açtığını söyleyen Öztaş, davanın sonuçlandığını ve belediyenin 14 bin 193 TL tazminat ödemeye mahkum edildiğini ancak bu miktarın faizleri ve KDV miktarı ile 28 bin 637 TL olduğunu aktardı. Kendi avukatları Alper Dede’nin 16 bin 743 TL, karşı tarafın avukatının 12 bin 277 TL’ik masrafı ile beraber ödemekle yükümlü oldukları miktarın 57 bin 659 TL olduğunu belirten Öztaş, istinafa başvurduklarını ve mahkemenin sonuçlanmadığını söyledi.

Öztaş, İstinaf sonuçlanmadan haciz işleminin yapılmasının yasal olmadığını savundu. Ayrıca yasalara göre kamu araçlarının haczedilemeyeceğinin de altını çizen Öztaş, 5 tane belediye aracını haczetmek için haciz memurlarının binaya geldiğini kendisinin de haczi kabul etmediği gerekçesi ile polise suç duyurusunda bulunulduğunu ifade etti.

Tayfun Dülger’in 12 bin TL su borcu var

Davayı açan Tayfun Dülger’in de belediyeye 12 bin TL’lik su borcu olduğunu söyleyen Öztaş,  Dülger’e 12 bin TL’yi ödemesini bunun karşılığında kendilerinin de ona olan tazmnatı ödemelerini teklif ettiklerini ancak Dülger’in 12 bin TL’lik borcu kabul etmediğini aktardı.  

Sadıkoğlu: Bu durumun yaşanması hiç hoş olmadı

Hasan Öztaş’a destek vermek amacı ile Geçitkale Belediye’sine giden İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, bayram arifesinde böyle bir durumun yaşanmasının hiç hoş olmadığını söyledi. Sadıkoğlu,  bu sorunun çözümünde kendisi ile beraber herkesin elini taşın altına koyacağını kaydetti.

Sarıçizmeli: Olay belediye hizmetlerini aksatır

Mehmetçik Belediyesi başkanı Cemil Sarıçizmeli de belediyenin topluma olan hizmetlerini aksamasına yol açacak olan bu tip durumları asla tasvip etmediklerini söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.