1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HERŞEY KUMA GÖMÜLÜ CESET BULUNDUĞU ANDA BAŞLADI
HERŞEY KUMA GÖMÜLÜ CESET BULUNDUĞU ANDA BAŞLADI

HERŞEY KUMA GÖMÜLÜ CESET BULUNDUĞU ANDA BAŞLADI

Kuzey Kıbrıs’ın ‘kaçakların cenneti’ olduğuna ilişkin iddiaları destekleyen bir gelişme .... Ömür boyu hapis;

A+A-

Kuzey Kıbrıs’ın ‘kaçakların cenneti’ olduğuna ilişkin iddiaları destekleyen bir gelişme daha yaşandı. Elde edilen bilgilere göre 2001 yılında dönemin Doğru Yol Partisi (DYP) Antalya Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Osman Kılınç, 34 bin TL alacaklı olduğu bacanağı ile telefon görüşmesi yaptıktan sonra ortadan kayboldu. 

Kılınç'ı arayan polis, onun son olarak birlikte görüldüğü bacanağı Mustafa Dikyar'ın da ortadan kaybolması üzerine soruşturmayı genişletti.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Mustafa Dikyar'ın KKTC'de olduğunu belirledi. KKTC'den uçakla Rusya'ya kaçma hazırlığında olan Dikyar yakalanıp Antalya'ya götürüldü ve sorguya alındı. Osman Kılınç'ın, bacanağı tarafından borç- alacak anlaşmazlığı nedeniyle öldürüldüğünü belirleyen polis, Mustafa Dikyar'ın verdiği bilgiler doğrultusunda Lara sahilinde kuma gömülen Osman Kılınç'ın cesedini buldu.

Suçu Rusların üzerine atmak istedi
Emniyet ve savcılıktaki sorgulamalarında suçlamaları kabul etmeyen Mustafa Dikyar, Osman Kılınç'ı yanındaki iki Rusun öldürdüğünü öne sürdü. Dikyar verdiği ifadede, "Yanımda bulunan Stus Yevgenyv ile Andrei Anisimav, Kılınç'la tarihi eser alış verişi yaparken parada anlaşamadı ve tartışma sonunda yaptıkları kavgada onlar öldürdü" dedi.

Tutuklu sanık Mustafa Dikyar, yargılandığı mahkemece ömür boyu hapis cezasına mahkum edilirken, Stus Yevgenyv ile Andrei Anisimav, Interpol tarafından aranmaya başlandı.

13 yıl boyunca kırmızı bültenle aranan Ruslardan Stus Yevgenyv,  Romanya'da yakalanarak Türkiye'ye iade edildi ve tutuklandı. Yevgenyv'in iadesinin ardından dosya, yargılamanın yapıldığı Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden açıldı. Geçen ay görülen ilk duruşmada suçlamaları reddeden Stus Yevgenyv, Mustafa Dikyar ile Rusya'ya yaptığı iş gezilerinde tanıştıklarını belirterek, şöyle dedi:

Birlikte Kıbrıs’a gittik

"Mustafa Dikyar, diğer arkadaşımla beni Antalya'ya davet etti. Birkaç gün Antalya'ya geçirdikten sonra Mustafa bize Kıbrıs'a gitmeyi teklif etti. Beraber yola çıktık. Özel bir araçla sahil yolundan Kıbrıs'a giden geminin limanına vardık. Gemiye binip Kıbrıs'a gittik. Burada birkaç gün geçirdikten sonra Rusya'ya gidecektik. Kıbrıs'tan Rusya uçak bileti çok pahalıydı. Bu nedenle İstanbul'a geldik, daha sonra Rusya'ya döndük. Mustafa, Kıbrıs'ta kalmıştı. Biz hiç kimseyi öldürmedik. Ölen kişiyi tanımıyoruz. Ayrıca öldürmemiz için de hiçbir neden yok."

İkinci duruşmada, Stus Yevgenyv'e son sözleri soruldu. Yevgenyv, "Ben işadamayım. 13 yıl boyunca birçok ülkede iş yaptım. Mustafa Dikyar da bunlardan birisi ve halen kendisinden alacaklıyım. Maddi durumum gayet iyidir. Dosyada kiralık katil olarak adlandırılmam çok saçma. Benim tek suçum yanlış zamanda, yanlış yerde bulunmam" dedi.

Mahkeme başkanı Süleyman Teke, sanık Stus Yevgenyv'i 6 ayı geceli gündüzlü tecrit edilmiş hücrede geçirmesi koşuluyla adam öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası, öldürülen Kılınç'ın aracını ve parasını gasp ettikleri için de yağma suçlamasından 12 yıl 6 ay hapse mahkum etti.

Şüpheli diğer Rus Andrei Anisimav'ın aranmasına devam edildiği için dosyasının ayrılmasına hükmedildi.

Fotoğraflar:Osman Kılıç-Mustafa Dikyar

Foto altı

Bacanağı tarafından öldürülen Osman Kılıç’ın cesedi kazılan çukurun içinde bulundu.

Mustafa Dikyar ile Rus asıllı Stus Yevgenyv, ömür boyu hapse mahkum edildi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.