1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. HESABINI KAPATAN KAPATANA...
HESABINI KAPATAN KAPATANA...

HESABINI KAPATAN KAPATANA...

'Facebook bu tarihte tamamen kapanacak!'

A+A-

ABD'de uzmanlar Facebook'un 3 sene içerisinde kullanıcı sayısının yüzde 80'ini kaybedeceğini açıkladı.

iStrategy Labs’ın geçtiğimiz günlerde yayınladığı son raporunda Facebook’taki kaçışa dikkat çekilmiş ve 2011 yılından bu yana 3 milyon kullanıcının siteyi terk ettiği ortaya çıkmıştı. Genç kullanıcılarını daha yoğun olarak kaybeden ve kayıtlı kullanıcı sayısı 1.3 milyarı bulan Facebook’un son günlerde özellikle orta yaş ve üzeri kullanıcı sayısında da ciddi bir artış var. Yani Facebook hızla yaşlanıyor. Peki trend böyle devam ederse Facebook tamamen yok olur mu?

ABD’nin ünlü üniversitelerinden John Canneralla ve Joshua Spechler’in birlikte yaptıkları araştırmaya göre Facebook’u hızla terk eden gençler şirketin sonunu getirecek. Hem de çok değil 3 yıl sonra… 2017’de…

Araştırma daha önce yüksek bir başarı yakalamış örnekleri ve okuyucuyla paylaşıyor. Örneğin bir döneme damgasını vuran MySpace 15 sene öncesine kadar bir hayli popülerdi ve elbette Facebook ortada yoktu. Ancak trendin değişmesi ve Facebook ile sosyal medyaya bakışın değişmesiyle beraber yıldan yıla MySpace kan kaybederken ismi hatırlanmaz oldu; Facebook ise 7’den 70’de herkesin uğrak yeri oldu.

Uzmanlar, 2017 yılına kadar Facebook’un neredeyse yüzde 80’ini oluşturan kullanıcı kitlesini kaybedeceğini ve nihai ölümün 2020 yılında gerçekleşeceğini savunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.