1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "HESAP SORACAĞIMIZ PARTİYLE ORTAKLIK KURDUK"
"HESAP SORACAĞIMIZ PARTİYLE ORTAKLIK KURDUK"

"HESAP SORACAĞIMIZ PARTİYLE ORTAKLIK KURDUK"

"Hesap soracağımız partiyle ortaklık kurduk"

A+A-

 

CTP-BG Eski Genel Sekreteri Kutlay Erk, “Ortakla derdim var” diyerek UBP ile koalisyona bakışını ortaya koydu. Erk “Hesap soracağımız partiyle ortaklık kurduk. Açık ve net, hesap sorma işi tatil edilmiştir” dedi.

Kıbrıs Postası

CTP-BG Eski Genel Sekreteri Kutlay Erk, Ada TV’de konuk olduğu Günaydın Ada programında CTP – UBP Koalisyonunu ve yeni kabineyi değerlendirdi.

“Kabinede bir faşistin varlığı beni rahatsız eder”

Yeni kabinede Ulaştırma Bakanı olan Tahsin Ertuğruloğlu’na geçmişte ‘faşist’ dediğini kabul eden Erk, “O kabinede bir faşistin varlığı benim canımı sıkar. Ama bu hükümet başarılı olacaksa bundan mutluluk duyarım...” dedi.

CTP-UBP ortaklığı ile UBP’nin CTP’ye yaptıklarını meşrulaştırmak istemediklerini vurgulayan Erk’in açıklamalarından öne çıkan bazı ifadeler şöyle:

“Ben muhalefette kalalım diyenlerden değilim 2013 seçimleri bize iktidar görevi verdi. Bu koalisyon benim için sıkıntılıdır ama DP'ye mahkum olmaktan iyidir...”

“Hesap soracağımız partiyle ortaklık kurduk. Açık ve net hesap sorma işi tatil edilmiştir...”

“Ortakla derdim var”

“Koalisyona ya da hükümete muhalif değilim başarısı için uğraşacağım ama ortakla derdim var önyargı da diyebilirsiniz…”

“Dikkatli olmalıyız, ekonominin tetikçisi olan bakanlıklar bizde değil, Ulaştırma gibi... İhaleler bu konuda riskli bence...”

En hakim bakanlık Maliye'dir. Sosyalistler açısından eğitim, sağlık, çalışma ve tarım önemli bizde bir tek eğitim yoktur...”

“Sayın Kalyoncu birilerinin gölgesinde başbakanlık yapacak biri değildir. Sayın Talat da birine gölge edecek biri değildir...”

Geçmişte Tahsin Bey'e faşist dediğim kayıtlarda da var, derdimiz ideolojik farklılığımız başka sorunumuz yok… O kabinede bir faşistin varlığı benim canımı sıkar ama bu hükümet başarılı olacaksa bundan mutluluk duyarım...”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.