1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘HESAP VER’
‘HESAP VER’

‘HESAP VER’

Atun; Başbakan’ın inkar ettiği AKSA ile ilgili yapılan enerji protokol anlaşmasının ortaya çıktığını söyledi

A+A-

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri ve Gazimağusa Milletvekili Sunat yerel seçimlerden enerji konusuna kadar birçok önemli konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Yorgancıoğlu’nun, Türkiye ile herhangi bir enerji anlaşması yapmadık derken ortaya yeni bir imzalı anlaşma çıktığını söyleyen Sunat Atun, Yorgancıoğlu’nun muhalefetteyken “halka ihanet” olarak adlandırdığı her şeyi iktidardayken uygulamaya geçirdiğini savundu. Atun, “9 ay önce özel bir şirkete haksız kazanç sağlanacağını söylerken 9 ayda ne değişti? Ne değişti de 180 derecelik bir dönüş yaptı? Bunu bu topluma anlatmak, başbakanlık yapan birinin boynunun borcudur, hesap vermesi gerekir” dedi. Ada TV’de Nihan Yücel’in sunduğu Gündemde Bugün Programı’na katılan UBP Genel Sekreteri enerji konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalardan öne çıkan detaylar şu şekilde…

‘MUHALEFETTEYKEN ÖZELLEŞTİRMEYE KARŞIYDI’

“Başbakan enerji konusunda basında çıkan haberleri yalanlamıştı. Böyle bir anlaşma yoktur demişti. Ondan sonra imzalı anlaşma çıktı meydana. İnternet sitelerinde özelleştirme iddiasını sordum, halkın merakla cevabını beklediğini söyleyerek 1 yıl önce Mayıs ayında CTP’nin Genel Başkanı Yorgancıoğlu’nun ifadelerini hatırlattım. Kendisi o zaman demiş ki, elektrikte hiçbir şekilde özelleştirmeye gidilmemeli, hatta 10 Mayıs 2013 tarihinde herhangi bir şekilde Kıb-Tek’te mevcut elektrik ünitelerinin devre dışı kalması ve şirketin batmasına sebep olacaktır demiş. Muhalefetteyken bu sözleri kaydederken, ülkede Başbakan olunca elektrikte kablo ve özel sektörü benimsendiğini söylemeye başlamıştır. Anamuhalefetteyken özelleştirmeye karşı, ancak iktidara gelince özelleştirmeyi benimseyen bir düşünce.

‘BU YATIRIMI YAPAN ALIM GARANTİSİ TALEP EDER’

Bugün kabloyu döşeyecekseniz alım garantisi vermek zorundasınız. Kimse alım garantisi vermeden 150 bin dolarlık yatırım yapmaz. Bu yatırımı yapan alım garantisi talep eder. Ben kendisine sorarım, madem kendileri hem özel sektörün hem de AKSA’nın içinde olacağı modelle bunu yapacaklar, alım garantisi vermeyecekler mi? 9 ay önce özel bir şirkete haksız kazanç sağlanacağını söylerken 9 ayda ne değişti? Ne değişti de 180 derecelik bir dönüş yaptı? Bunu bu topluma anlatmak, başbakanlık yapan birinin boynunun borcudur. Hesap vermesi gerekir. Kıbrıs Türk halkına ihanet edene hesap sorulacaktır diyordu muhalefetteyken, kendisinin bu yaptığı ihanet değil midir?

‘KAPASİTE YOK’

Elektrik enerjisinde yeniden yapılandırılma Mart 2014 diye geçerken onu Haziran 2015 diye revize ettirdiler. Bunu da ekonomik programda yenilik yapmışlar gibi yansıttılar. Oysa ki bu ekonomik programda geçerlidir. O revizyonu bile kendi iradeleriyle yapmışlar gibi yansıttılar. 6 aydır yepyeni bir şey ortaya koyamadılar, öyle bir kapasiteleri yok zaten. Türkiye ile imzalamış oldukları anlaşmaya bakın, bu anlaşmayı da 10 Şubat 2014’te imzalamışlar. 500 milyon Dolarlık kredi anlaşmasıyla imzalanmıştır. Muhalefetteyken CTP ve DP, şuanda iktidarlığında bulundukları halka yalan söylemişlerdir. Kendi halkını ve kendi tabanını kandırmıştır. Kendi tabanı ve halkına yalan söyleyerek insanların beklentilerini istismar etmiştir.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.