1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HESAPLAR DİDİK DİDİK İNCELENİYOR!
HESAPLAR DİDİK DİDİK İNCELENİYOR!

HESAPLAR DİDİK DİDİK İNCELENİYOR!

Kişilerin mevduatlarında oynama ihbarı!

A+A-

Taşkent Kooperatifi’nde kişilerin mevduatlarında oynama olduğu yönündeki ihbar üzerine, Kooperatif Şirketler Mukayyitliği’nin başlattığı denetim devam ediyor. Krediler, mevduatlar ürün satışları mercek altına alındı

Ceren ÖZBİL

Taşkent Kooperatifi’nde kişilerin mevduatlarında oynama olduğu yönündeki ihbar üzerine harekete geçen Kooperatif Şirketler Mukayyitliği bu kooperatifin hesaplarıyla ilgili başlattığı incelemeleri sürdürüyor.

Denetimin en geç yılbaşına kadar tamamlanması hedeflenirken, bu kooperatife ait mevduatlar, krediler, kredi ödemeleri ve ürün satışları teker teker mercek altına alındı.

Taşkent Kooperatif’indeki açığın 2 milyon TL civarında olduğu iddia ediliyor.

Köylüler, eski ve yeni yönetimi suçluyor

Mağdurlar ise usulsüzlükle ilgili kooperatifin hem eski hem de yeni yönetimini suçluyor. Köylüler araştırmalar konusunda kendilerini tatmin edecek bir açıklama yapılmasını istiyor.

Ayrıca yine köylülere göre; Kooperatif Şirketler Mukayyitliği denetim konusunda yavaş davranıyor ve yeterli denetimi yapmıyor.

Köylüler bu tepkilerini kısa süre önce Kooperatif Şirketler Mukayyitliği önünde toplanıp, daha sonra da yetkililerle görüşerek dile getirmişti.

Yeşildağlı: Yılbaşından önce tamamlanacak

Kooperatif Şirketler Mukayyidi Namık Yeşildağlı, Taşkent Kooperatifi’nde başlatılan teftişin yılbaşından önce sonuçlandırılmasının planlandığını açıkladı.

Kendisinin de bu işi bitirmeyi hedeflediğini kaydeden Yeşildağlı şu şekilde konuştu:

“Detaylı bir inceleme başlattık. Bu doğrultuda mevduatlar, krediler, kredi ödemeleri ve ürün satışları teker teker inceleme altına alındı. Hedefimiz yeni yıl öncesinde araştırmayı bitirmek. Zaten biz daha önce yapılan toplantıda köylülere incelememizin yılbaşına kadar süreceğini belirtmiştik. Ancak o kadar da sürmeyeceğini tahmin ediyorum.”

Aşandır: Tüm hesaplar sorunlu

Taşkent Muhtarı Durmuş Aşandır, hemen hemen bütün köyün mağdur durumda olduğunu söyledi. Olayın patlak vermesinin üzerinden bir ayı aşkın bir süre geçtiğine dikkati çeken Aşandır, artık olayın ortaya çıkmasını istediklerini ifade etti.

Aşandır, “durumda hiç bir değişiklik yok, bizde merakla bekliyoruz. Bir an önce ortaya çıkmasını istiyoruz” dedi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.