1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HEYECANLI BEKLEYİŞE KÖTÜ HABER
HEYECANLI BEKLEYİŞE KÖTÜ HABER

HEYECANLI BEKLEYİŞE KÖTÜ HABER

Lefkoşa-Güzelyurt trafiğini rahatlatmak amacıyla inşa edilen Metehan Çevreyolu

A+A-

Lefkoşa-Güzelyurt trafiğini rahatlatmak amacıyla inşa edilen Metehan Çevreyolu’nun bir buçuk iki ay gecikmeli olarak tamamlanacağı bildirildi. İki kent arasındaki güzergahı kullanan sürücülere zaman kazandıracak olan yolun tamamlanmasının önündeki en önemli etkenin hava şartları olduğu savunuldu.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, çevreyolunun bir buçuk ay gecikmeli devreye gireceğini ifade etti.

Hava şartlarından dolayı Kermiya yolunun tamamlanmasına nisan ayı sonuna kadar uzatma verildiğini ifade eden Kaşif, Alayköy bölgesindeki çemberin ise bitme aşamasında olduğunu, yoldaki bazı eksikliklerin tamamlama çalışmalarının ise sürdüğünü belirtti.

Havanın müsait olması durumunda yolun 15 ile 20 gün içerisinde tamamlanacağını ifade eden Kaşif, yolun Kermiya çemberine olan bağlantı kısmının da yapılacağını ve tekrardan asfalt döküleceğini söyledi.

Yolun devamının yapılmasının biraz daha zaman alacağını anlatan Kaşif, yol hizmete girdiği zaman Güzelyurt bölgesinden gelecek vatandaşların trafik akışında rahatlama yaşayacaklarını kaydetti.

 

Kuzey çevre yolu devam ediyor

Bakan Kaşif ayrıca, Kuzey Çevreyolu projesinin de devam ettiğini anımsatarak, projenin son şeklini aldığını ve yapımının devam ettiğini söyledi.

Kuzey çevre yolunun Girne-Lefkoşa anayolu kenarında kurulan şantiyenin hemen üzerinden geçeceğini ifade eden Kaşif, “Yolun bir kısmı YDÜ’nün üst başından geçecek. Yolun bir bölümü de Gönyeli göletinin alt kısmından, Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezi yanlarına bağlanacak, buradan devam edip Alayköy çemberine bağlanacak” dedi.

Yolun virajlı olmaması ve daha kısa tutulması için son şeklinin verildiğini ifade eden Kaşif, “Hem çevre hem de kentin genişlemesi daha rahat olacak. Kent içerisinden çevre yolu geçirilmesi uygun değildir” şeklinde konuştu.

Kuzey Çevre yolu projesinde Girne-Lefkoşa ana yolu ile Dikmen geçişi civarında alt ve üst geçitler yapılacağını aynı zamanda Hamitköy ve Sanayi bölgesine de aynı uygulamaların yapılabileceğini söyledi.

Kaşif, Kuzey Çevreyolu devam ederken Girne yoluna bağlantı verilmeyen bölgedeki siteler için servis yolları ile çemberlere bağlantı yapılabilmesi için çalışmaların başladığını belirti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum