1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. HEYETLERİ KABUL ETTİ
HEYETLERİ KABUL ETTİ

HEYETLERİ KABUL ETTİ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer Türkiye Muharip Gaziler Derneği Trabzon ve Adana Şube Başkanlarıyla yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer Türkiye Muharip Gaziler Derneği Trabzon ve Adana Şube Başkanlarıyla yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şube Başkanı Seyyah Sağıroğlu, kabulde yaptığı konuşmada, yeni dönemde yeni ve güçlü vekillerle KKTC’nin daha güçlü hale gelmesini görmek istediklerini söyledi.

Sağıroğlu ayrıca 40 yıldan beri bekledikleri şeref madalyalarının verilecek olmasından dolayı mutlu olduklarını da dile getirdi.

BOZER

Meclis Başkanı Hasan Bozer de müşterek ve uzun yıllara dayalı bir mücadelenin sonucu olarak KKTC’nin kurulduğunu cumhuriyetin idari mekanizma bakımından ulaşılabilecek en yüksek nokta olduğunu söyledi.

Cumhuriyete gelinene dek çok ağır bedeller ödendiğini 7’den 70’e gazi ve şehitler verildiğini kaydeden Bozer, şimdi önemli olanın Devletin güçlendirilip kalıcı kılınması daha ekonomik sosyal ve demokratik bir yaşamla mutlu bir halk yaratılması olduğunu söyledi.

Bozer, ülkenin son 4 yılda zor dönemler geçirdiğini fakat Türkiye’nin yardımlarının KKTC için bir şans olduğunu kaydederek, hiçbir ülkenin başka bir ülkeye bu denli ciddi yardımlar yapmadığını, ekonomik krizin ülkede çok küçük tahribatlarla atlatıldığını bildirdi.

Bozer, Türkiye’den bu yıl 3.3 milyar TL daha kaynak aktarımı yapılacağını ve bunun özellikle özel sektör için çok ciddi şekilde planlanıp kullanılması gerektiğini ifade etti.

Bozer, Güney Kıbrıs’ta yaşanan krize benzer bir krizin KKTC’de yaşanmadığını kimsenin işten çıkarılmadığını, kimsenin bankadaki parasına dokunulmadığını söyledi.

Kıbrıs Sorunu’nda devlet, iki eşit halk ve garantiler temelinde bir anlaşma istediklerini kaydeden Bozer, Rumların istediklerini elde ettiğini, Türk tarafına da dünyayla birlikte ambargo uyguladığını hatırlattı.

Kıbrıs müzakerelerinin artık bir sonu gelmesi gerektiğini de ifade eden Bozer, bir anlaşma olacaksa olması, olmayacaksa ne yapılacağının bilinmesi gerektiğini söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.