1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ..HİÇ OLMAZSA BİR ÇOCUĞUMUZUN DAHA GELECEĞİ AYDINLANSIN
..HİÇ OLMAZSA BİR ÇOCUĞUMUZUN DAHA GELECEĞİ AYDINLANSIN

..HİÇ OLMAZSA BİR ÇOCUĞUMUZUN DAHA GELECEĞİ AYDINLANSIN

Yeter ki iyi proje, anlamlı tasarlanmış programlar çerçevesinde... Kuruma yardım için ayrıca Türk Bankası’nda 0001687530, İş Bankası’nda 101285716 ve Vakıflar Bankası’nda 10-304-1473 numaralı hesaplara bağışta bulunabiliyor.

A+A-

SİBER: “ÇOCUKLARI GELECEĞE HAZIRLAMALIYIZ”

YORGANCIOĞLU: “MERKEZİN İŞLEVSEL HALE GETİRİLMESİ ÖNEMLİ”

AKÇA: “SOSYAL YARDIM VE SOSYAL HİZMET PROJELERİNE AÇIK ÇEK”

GÜRPINAR: “ÇOCUKLARA İYİ BİR GELECEK HAZIRLAMAK GÖREVİMİZ”

COŞAR: “YARDIM EDEN ELLER HER GÜN DAHA ÇOK ARTMALI Kİ HER GÜN HİÇ OLMAZSA BİR ÇOCUĞUMUZUN DAHA GELECEĞİ AYDINLANSIN”

Kıbrıs Türk Çocuk Esirgeme Kurumu ( KTÇEK ) Etüt Merkezi’nin açılışında konuşan Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, sosyal yardım ve sosyal hizmet projelerini desteklemek için fonları olduğunu belirterek, “Buradan açık çek sunuyorum. Yeter ki iyi proje, anlamlı tasarlanmış programlar çerçevesinde görüşelim” dedi.

Lefkoşa Hisarüstü bölgesindeki KTÇEK Etüt Merkezi, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği’nin katkıları ve çeşitli kuruluş ve kişilerin destekleriyle açıldı.

Açılış töreninde Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Kalkınma Bankası Müdürü Fatma Coşar Kınış, Kıbrıs Türk Çocuk Esirgeme Kurumu Başkanı Ayşe Coşar ve eşi eski bakanlardan Salih Coşar ile bazı milletvekilleri de hazır bulundu.

SİBER: “ÇOCUKLARI GELECEĞE HAZIRLAMALIYIZ”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber açılışta yaptığı konuşmada, çocuklara sevgi vermenin ve çocukları geleceğe hazırlamanın önemine vurgu yaptı.

Merkeze katkı koyanları kutlayan Siber, Kurum Müdürü Coşar’ı da tebrik etti.

YORGANCIOĞLU: “MERKEZİN İŞLEVSEL HALE GETİRİLMESİ ÖNEMLİ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, çocuklara yönelik bu ve buna benzer yatırımların ülke geleceğinin sağlam temellere oturması açısından önemli olduğunu söyledi.

Bu konuda yardım yapan ve emek harcayan herkese teşekkür eden Yorgancıoğlu, merkezin yapılması kadar işlevsel hale getirilmesinin de önemli olduğuna işaret etti.

AKÇA: “SOSYAL YARDIM VE SOSYAL HİZMET PROJELERİNE AÇIK ÇEK”

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ise, etüt binasını görünce yardım etmekle ne kadar isabetli bir karar almış olduklarını anladığını söyledi.

“Tüm dünyada bazı kesimlere daha itinayla yaklaşmak gerekir; çocuklar da bu kesimlerden biridir” diyen Akça, sosyal hizmet programlarının sadece merkezi idareye bırakılmaması gerektiğini, yerel yönetim ve sivil toplum örgütlerine de ihtiyaç duyulduğunu anlattı. Akça, “Son iki dönemde gördük ki KKTC’de sosyal politikalara ihtiyaç var” diye konuştu.

Bu bağlamda sosyal yardım ve sosyal hizmet projelerini desteklemek için fonları olduğunu belirten Akça, “Buradan açık çek sunuyorum… Yeter ki iyi proje, anlamlı tasarlanmış programlar olsun, görüşelim” dedi.

Akça, bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yürütecekleri projeler olduğunu da anlattı.

GÜRPINAR: “ÇOCUKLARA İYİ BİR GELECEK HAZIRLAMAK GÖREVİMİZ”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da, çocuklara iyi bir gelecek hazırlamanın görevleri olduğunu söyledi.

Özellikle ihtiyaçlı ve hayata şanssız başlayan çocuklara yardım etmenin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın görevi olduğunu dile getiren Gürpınar, bu kapsamda bakanlık olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.

COŞAR: “HER GÜN BİR ÇOCUĞUMUZUN DAHA GELECEĞİ AYDINLANSIN”

Kıbrıs Türk Çocuk Esirgeme Kurumu Başkanı Ayşe Coşar da, Etüt Merkezi’ne gelen çocukların okul dışı zamanlarını sadece ödevlerini yaparak değil yaratıcılıklarını geliştirebilecekleri, yaşam kültürü edinebilecekleri bir ortamda geçireceklerini ifade etti.

Çocukların bu şekilde daha güzel bir geleceğe sahip olma şansı elde edeceğini ifade eden Coşar, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça olmak üzere destek veren herkese teşekkür etti.

“Yardım eden eller her gün daha çok artmalı ki her gün hiç olmazsa bir çocuğumuzun daha geleceği aydınlansın” diyen Coşar, konuyla ilgili şiir okurken gözleri yaşardı.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesinin kesilmesiyle devam eden etkinliğin sonunda etüt merkezi gezildi.

KURUMA ÜYE OLARAK YARDIM YAPMAK MÜMKÜN

Çocuk Esirgeme Kurumu’na yardım yapmak isteyenler aylık 5 TL üye aidatı ile üye olabiliyor.

Kuruma yardım için ayrıca Türk Bankası’nda 0001687530, İş Bankası’nda 101285716 ve Vakıflar Bankası’nda 10-304-1473 numaralı hesaplara bağışta bulunabiliyor.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.