1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HİÇ TANIMADIĞI BİRİNDEN YÜZÜNE TOKAT DA YEDİ...
HİÇ TANIMADIĞI BİRİNDEN YÜZÜNE TOKAT DA YEDİ...

HİÇ TANIMADIĞI BİRİNDEN YÜZÜNE TOKAT DA YEDİ...

Kapı kırıldı, adamın biri içeri girdi yüzüne bir tokat attı... Lefkoşa'da tam bir dram;

A+A-

Muzaffer Uzkaplan… 1939 doğumlu… Ona bakacak hiç kimse yok… Eşi onu terk etti, oğlu ise yaşamını yitirdi… 75 yaşında sefil bir hayatın içinde kaldı…

Lefkoşa’nın Yediler bölgesinde yaşam savaşı veren Muzaffer Nine, ev denemeyecek tek odalı derme çatma bir yerde yaşamaya çalışıyor…

Hiçbir kazancı yok… Evinin yanındaki otoparkı süpürerek ayda 30-40 TL arası bir para kazanabiliyor… Bu para ile değil geçinmek bir somun ekmek dahi alamayan Muzaffer Nine devletten yardım bekliyor.

İLAÇLARINI ALAMIYOR

75 yaşındaki Muzaffer Uzkaplan, sağlık açısından da sıkıntılı. Alması gereken ilaçlar var ancak parası olmadığı için bu ilaçları da alamıyor.

Yaşadığı oda da kendisinin değil… Her an bu derme çatma yapıdan da kovulma tehlikesi yaşayan Muzaffer Nine, “Artık Türkiye’ye de geri dönemem, çok zor durumdayım” diyerek devletten kendisine yardım eli uzatmasını bekliyor.

ÇEŞMEDEN SUYLA KARNINI DOYURUYOR

Aç kaldığı zamanlar evinin sokağındaki çeşmeye gidip buradan su içmek zorunda kaldığını anlatan Muzaffer Uzkaplan, banyo da yapmadığını, zaman zaman komşularının evine giderek banyo ihtiyacını giderdiğini ifade etti. Komşularının kendisine yardımcı olduğunu ancak bu hayatın çekilmez olduğunu anlatan Muzaffer Nine, devletin kendisine yardım etmesini istiyor.

CAN KORKUSU

Kısa bir süre önce gece evinin kapısının kırıldığını söyleyen Uzkaplan, bu olayın üzerinden birkaç gün sonra evine tanımadığı bir adamın geldiğini ve yüzüne tokat atıp kendisini darp ettiğini söyledi. Can korkusu da yaşadığını söyleyen Muzaffer Nine, artık yaşayamayacağını, yetkililerin kendisine yardım etmesini istediğini tekrarladı.

Realist

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.