1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Hiç tanımadıkları insanlar bakın onlar için ne yaptı
Hiç tanımadıkları insanlar bakın onlar için ne yaptı

Hiç tanımadıkları insanlar bakın onlar için ne yaptı

Hiç tanımadıkları insanlar bakın onlar için ne yaptı

A+A-
Beş çocuğunu tek başına büyüten Sarah Wade isimli kadın bu ara hayatının en mutlu günlerini yaşıyor. Geçtiğimiz aylarda çocuklarından birinin odasındaki mumun yere düşmesiyle çıkan yangında küle dönen evleri, Facebook üstünden durumdan haberdar olan yabancıların yardımlarıyla eski haline döndürüldü.

Sarah Wade isimli  kadın Aldershot, Hamshire’daki evlerinde beş çocuğuyla birlikte yaşıyordu. Geçtiğimiz aylarda, kızlarından birinin odasındaki mumun devrilmesiyle çıkan yangında kendilerine ait bütün eşyalarını kaybetti aile . Buna ek olarak evlerinde yaklaşık 70 bin pondluk hasar meydana geldi.

201509041649_---.jpg

Wade ailesinin 16 senedir kirada oturduğu bu üç odalı ev, bu tür yangınlara karşı sigortalı değildi; bu da demek oluyordu ki 42 yaşındaki bekar anne, evin tadilatından evin yenilenmesine kadar bütün masrafı tek başına karşılayacaktı. 

Haberi alan ailenin yakınları Wade’lerin durumunu Facebook’a yazdı. Kısa sürede yayılan bu haberin ardından aileye hiç tanımadıkları kişilerden, mobilya, giyecek, kıyafet ve para yardımı teklifleri gelmeye başladı.

201509041653_aile-.jpg

Daily Mail’ın haberine göre evleri tadilat altındayken aile Wade’in annesinin yanında kaldı, sonrasında da geçici bir eve yerleşti. Evlerinin tadilat edildiği süredeki altı ayda hiç tanımadıkları insanların onlara hediye ettiği eşyaların sayısı da arttı. Beyaz eşyadan oturma grubuna, bilgisayardan oyun konsoluna kadar çok çeşitli ev eşyalarının hiç tanımadıkları insanlar tarafından kendilerine bağışlanması karşısında Sarah Wade oldukça şaşırdığını fakat bu zor dönemde yalnız olmadığını hissettirdikleri için onlara müteşekkir olduğunu ifade etti. 

Geçtiğimiz Temmuz ayında tadilatı ve yenilenmesi biten evlerine kavuşan Wade ailesi evlerini onlara bağışlanan eşyalarla döşediler. Hayatlarının en zor dönemini geride bırakan aile, evlerini yeniden bir yuvaya dönüştürmeye çalışıyorlar. Sarah Wade ise yaptığı açıklamada bir anlık dikkatsizliğin hayatlara bile mal olabileceğini söylemiş ve eklemiş; 'Bu eve bir daha mum girmeyecek!'

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.