1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HİÇ YAKIŞMADI
HİÇ YAKIŞMADI

HİÇ YAKIŞMADI

Meclis Başkan Yardımcısının ana muhalefetten seçildiğini belirten Üstel, oylamada kendisi için ret oyu kullanan hükümet vekillerini eleştirdi

A+A-

Meclis Başkan Yardımcısı ve UBP Girne Milletvekili Ünal Üstel, Sibel Siber başkanlığında Cumhuriyet Meclisi’nde onaylanması planlanan değişiklikler hakkında açıklamalarda bulundu. UBP’nin iç tüzük kurultayı ile ilgili de bazı çarpıcı başlıklara değinen Üstel, oylama da kendisi için ret oyu kullanan hükümet vekillerini sert bir dille eleştirdi. Tahammüller gereği meclis başkan yardımcısının ana muhalefetten seçildiğini belirten Üstel, oylamada kendisi için ret oyu kullanan hükümet vekillerini eleştirdi, yaşanan bu olayı UBP’de yaşanan huzursuzlukların bir yansıması olarak değerlendirdi.Sibel Siber başkanlığında Mecliste yeni bir dönemin başladığını da vurgulayan milletvekili, bir önceki dönemde hazırlanan ve tüm partilerin üzerinde uzlaşarak katkı koyduğu meclis iç tüzüğüne ilişkin değişikliklerin de bu dönemde uygulanabileceğini ifade etti.

‘GÜNÜMÜZE HİTAB ETMİYOR’
Meclisin teknik donanımının yeterli olmadığını ve günün koşullarına cevap veremediğini belirten Üstel,parlamentonun yeni bir bölgeye taşınması fikrini Hasan Bozer’in gündeme getirdiğini ancak yer belirlenmesine rağmen kaynak sıkıntılarından dolayı projenin gerçekleşemediğini belirtti.

‘MAKUL SÜRE 30 DAKİKA’
Kürsü konuşmalarının uzunluğunun eleştiri konusu olduğunu belirten Üstel, bir önceki dönemde yapılan çalışmada bu konuya ilişkin bir sınırlama getirildiğini belirtti. Uygun konuşma süresinin 30 dakika olduğunu belirtti.

‘TURİZM AYRI BİR BAKANLIK OLMALI
UBP Hükümetinde Turizm Bakanlığı görevi yapan Üstel, koalisyon hükümetininTurizm ve Kültür Bakanlığının, Ekonomi ve Spor ile birlikte tek bir bakanlık altında toplanmasını doğru bulmadığını belirtti, Turizm ve Kültür Bakanlığının tek başına bir bakanlık olması gerektiğini belirtti.

‘UBP TOPARLANACAKTIR’
UBP içerisinde yaşanan huzursuzlukların hükümetleri döneminde meclis çalışmalarını olumsuz etkilediğini belirten Üstel, bu durumun sonucunda kendilerini sandıkta bulduklarını ve halkın da kendilerine ana muhalefet görevi verdiğini söyledi. Toparlanma süreci yaşadıklarını ifade eden Üstel, UBP’nin yeniden güçlenerek eski günlerine döneceğini belirtti.

UBP TÜZÜK KURULTAYI
28 Temmuz’dan sonra yeni bir beyaz sayfa açtıklarını ifade eden Üstel, Mecliste olduğu gibi UBP içerisinde debir yenilenmenin söz konusu olduğunu dile getirdi. UBP Olağanüstü Kurultayı’nın ardından sıranın, günün koşullarına göre yeniden düzenlenmesi gereken parti iç tüzüğüne geldiğini ifade eden Üstel, kurultayları 3 yıla çıkarmayı düşündüklerini söyledi. Tek adaylı kurultaylar doğru bulmayan Üstel, çok adaylı kurultaylarınpartilere dinamizm kazandırdığına inanç belirtti. Üstel bu kurultayı yılsonuna kadar yapacaklarını da söyledi.

SEÇİM HARCAMALARI
UBP’nin seçim harcamalarıyla ilgili çıkan haberlere cevap veren Üstel, UBPkurultayı, LTB seçimi ve Milletvekilliği erken genel seçim harcamalarını işaret etti. Tüm bu seçimlere hazırlanmanın bir maliyeti olduğunu ve bunun da normal olduğunu ifade etti. Seçim çalışmaları nedeniyle partinin yüklü bir borç altına girmesinin bir huzursuzluk yaratmadığını belirten Üstel, bu konuyu kendi içlerinde çözebileceklerini ifade etti.Meclisten güvenoyu alan CTP-DPHükümetine Ankara’dan henüz tebrik mesajı gönderilmemesinin sorulması üzerine Üstel, bunun yanlış anlaşılmaması gerektiğini söyledi ve Ankara’nın gündeminin şu sıralar çok yoğun olduğunu belirtti.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.