1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “HİÇBİR SORUNU ÖTELEME, ERTELEME, ÇÖZER GİBİ YAPMA LÜKSÜMÜZ YOKTUR”
“HİÇBİR SORUNU ÖTELEME, ERTELEME, ÇÖZER GİBİ YAPMA LÜKSÜMÜZ YOKTUR”

“HİÇBİR SORUNU ÖTELEME, ERTELEME, ÇÖZER GİBİ YAPMA LÜKSÜMÜZ YOKTUR”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, sağlık sisteminde hiçbir sorunu erteleme lüksünün kalmadığını, sağlık alanında mutlaka yeniden yapılanmaya gidilmesi gerektiğini vurguladı.

A+A-

GÜLLE: “HİÇBİR SORUNU ÖTELEME, ERTELEME, ETRAFINDAN DOLAŞMA, ÇÖZER GİBİ YAPMA LÜKSÜMÜZ YOKTUR”

BIÇAK: “SAĞLIK SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİKLER YAPABİLMEK İÇİN BÜYÜK ÇABA SARF EDECEĞİNDEN ÜMİTLİYİZ”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, sağlık sisteminde hiçbir sorunu erteleme lüksünün kalmadığını, sağlık alanında mutlaka yeniden yapılanmaya gidilmesi gerektiğini vurguladı.

Ahmet Gülle, Diş Hekimliği Haftası sebebiyle Diş Tabipleri Odası Başkanı Dt. Hüseyin Bıçak ile yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Gülle, sağlıkta farklı alanlardaki sorunlara bütünsel olarak baktıklarını ve 28-30 Kasım’da sivil toplum örgütleri ile sendikaların katılımıyla yer alacak çalıştayda çıkarılacak yol haritası ile sorunları çözme yönüne gidileceğini söyledi.

Ahmet Gülle, “Hiçbir sorunu öteleme, erteleme, etrafından dolaşma, çözer gibi yapma lüksümüz yoktur. Mutlaka sağlık alanında yeniden yapılandırma gerçekleşmeli. Gerekli düzenlemeleri yapmamız lazım. Çünkü koşullar bizi buna zorluyor” dedi

Sağlık sistemi üzerinde yapılacak çalışmalarda ana stratejinin koruyucu hekimlik üzerinde kurulması gerektiğini de belirten Ahmet Gülle, bunun nedeninin hasta tedavi etmenin çok daha sıkıntılı olabilmesi olduğuna işaret etti.

Ağız sağlığının çok önemli olduğuna vurgu yapan Gülle, halkın ağız sağlığı konusunda daha çok bilinçlendirilmesi farkındalık yaratma faaliyetlerinin sürekli kılınması gerektiğini kaydetti.

BIÇAK

Diş Tabipleri Odası Başkanı Dt. Hüseyin Bıçak ise konuşmasında, sağlık sisteminde gerekli değişikliklerin yapılamamasından dolayı sıkıntı yaşadıklarını, ay sonu yer alacak sağlık çalıştayına destek vereceklerini dile getirdi.

Devlet hastanelerinde var olan kadro eksikliği ve atamalarla ilgili sıkıntıları, diş teknisyenleri ile ilgili sorunları aşmayı temenni ettiklerini ifade eden Bıçak, Bakan Ahmet Gülle’ye atıfta bulunarak “Daha öncekiler gibi bizi dinler gibi yapmayıp, gerçekten dinlediğine inanan bir kişi olarak, bize yardımcı olacağından ve sağlık sisteminde değişiklikler yapabilmek için büyük çaba sarf edeceğinden ümitliyiz” dedi.

Bıçak ancak dağa önce yapılan çalışmalarda sağlık sistemi üzerinde büyük değişiklikler yapılamadığından, sağlık sisteminde arzulanan değişikliklerin gerçekleşeceği konusunda çekimser iyimserlik içerisinde olduklarını sözlerine ekledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.