1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “HİÇBİR YERDE HAK SAHİPLİĞİNİ ÇIPLAK BİR ŞEKİLDE VERMİYORUZ”
“HİÇBİR YERDE HAK SAHİPLİĞİNİ ÇIPLAK BİR ŞEKİLDE VERMİYORUZ”

“HİÇBİR YERDE HAK SAHİPLİĞİNİ ÇIPLAK BİR ŞEKİLDE VERMİYORUZ”

Başbakan İrsen Küçük, İskele ilçesine bağlı Ardahan köyünde 74 gence kırsal kesim arsası hak sahipliği takdim törenine katıldı.

A+A-

KÜÇÜK: “BU, GENÇLERİN AİLELERİNİN YANINDA YEŞERMELERİ VE BU TOPRAKLARA SAHİP ÇIKILMASINI AMAÇLAYAN UBP PROJESİ”

ÇAVUŞOĞLU: “HİÇBİR YERDE HAK SAHİPLİĞİNİ ÇIPLAK BİR ŞEKİLDE VERMİYORUZ”

Başbakan İrsen Küçük, İskele ilçesine bağlı Ardahan köyünde 74 gence kırsal kesim arsası hak sahipliği takdim törenine katıldı.

Köylülere hak sahipliği belgesi verildikten sonra alacakları parselin numarasını belirlemek için kura çekilişi de yaptırıldı.

Törene, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, İskele Kaymakamı Bünyamin Merhametsiz ve İskele Belediye Başkanı Halil Orun da katıldı.

KÜÇÜK

Başbakan İrsen Küçük, Ulusal Birlik Partisi (UBP) hükümetinin muhalif partilerin hükümetlerinin yaptığı gibi sadece “Kırsal Kesim Arsa Haksahipliği Belgesi” vermediğini, belge ile birlikte alacakları arsayı da belirlediklerini ifade etti.

Küçük, bugüne kadar 2 bin gencin arsa sahibi yapıldığını bunun “gençlerin ailelerinin yanında yeşermeleri ve bu topraklara sahip çıkılmasını amaçlayan UBP projesi” olduğunu belirtti.

Küçük, Ardahan köyünün bakımlı olmasından dolayı İskele Belediye Başkanı Halil Orun’u tebrik etti.

Türkiye ile yakın bir işbirliği içerisinde Kıbrıs Türk halkına hizmet sunmaya çalıştıklarını belirten Küçük, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bakanlarına “Türkiye’de ne varsa KKTC’de de aynisi olacaktır” talimatını verdiğine şahit olduğunu ifade etti.

Bu anlayışlar turizm, eğitim, tarım ve hayvancılığı geliştirmeye çalıştıklarını kaydeden Küçük, 2012’de 115 milyarlık altyapı hizmeti halka sunduklarını, Pazartesi günü yol inşaatı ile ilgili müteahhitlerle antlaşmanın imzalanacağını ifade etti.

Yol inşaatlarının ölümlü kazaların yüzde 50’nin altına indirildiğini ifade eden Küçük, böylelikle büyük şehirlere göç yerine ailelerin yanında kalmasını sağlayacak çalışmalar olduğunu ifade etti.

ÇAVUŞOĞLU

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu ise, Ardahan’ın eksiklikleri olan bir köy olduğunu, ancak gelinen aşamada, köylünün en büyük sıkıntısı olan yol projesinin de ihalesinin tamamlanmak üzere olduğunu ifade etti.

Ardahan köyünün su ve kadastro sorununu da çözdüklerini kaydeden Çavuşoğlu, ancak geçmiş hükümetlerin yaptığı bir hata sonucu köyün gelişime en müsait olan bölgede ağılların bulunduğunu belirtti.

Çavuşoğlu, dağıtılan arsaların yaklaşık 60 tanesinin Ardahan’da geriye kalanın ise Sınırüstü bölgesinde olduğunu belirtti.

Geçmişte hak sahibi belgesi verilirken, verilecek arsan belirlenmediğini belirten Çavuşoğlu, UBP hükümetinin Hak Sahipliliği Belgesi ile birlikte eş zamanlı olarak arsasını da belirlediklerini kaydetti.

“Hiçbir yerde hak sahipliğini çıplak bir şekilde vermiyoruz” diyen Çavuşoğlu, arsaların Kıbrıs Türkünün kökleşmesine vesile olması temennisinde bulundu.

Törende Başbakan Küçük’e etkinliğin anısına hatıra tabağı hediye edildi.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.