1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HİÇBİR ZAMAN ÇALIŞMALARINI SONUÇLANDIRAMADI SONUÇLANDIRMAZ..
HİÇBİR ZAMAN ÇALIŞMALARINI SONUÇLANDIRAMADI SONUÇLANDIRMAZ..

HİÇBİR ZAMAN ÇALIŞMALARINI SONUÇLANDIRAMADI SONUÇLANDIRMAZ..

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu gecikmeli olarak saat 11.30'da toplandı Kurul’un gündeminde;

A+A-

İSTİHDAMLARLA İLGİLİ ARAŞTIRMA KOMİTESİ OLUŞTURULDU

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, yasama görevini yerine getirmek için gecikmeli olarak saat 11.30’da toplandı.

Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında toplanan Genel Kurul’un gündeminde, Metroloji (Ölçü ve Ölçü Aletleri) Yasa Tasarısı bulunuyor.

SİBER’DEN ÖZÜR

Meclis Başkanı Sibel Siber toplantıya başlarken yaptığı konuşmada, bugün Eğitim Şurası toplantısı nedeniyle hükümet yetkililerinin Gazimağusa’da olduğunu, bu nedenle Genel Kurul’un açılmasının geciktiğini belirterek özür diledi.

İSTİHDAMLARLA İLGİLİ KOMİTE

Genel Kurul’da ilk olarak Danışma Kurulu’nun geçmişten günümüze kadar devlet kadrolarına yapılan istihdamların mevzuatlarca yasalara uyup uymadığını araştıracak araştırma komitesinin üye sayısını 7 olarak belirleyen kararı oylandı ve oy birliğiyle kabul edildi.

Geçmişten günümüze kadar devlet kadrolarına yapılan istihdamların mevzuatlarca yasalara uygun yapılıp yapılmadığını araştıracak araştırma komitesi; CTP-BG Milletvekilleri Birikim Özgür, Hüseyin Erçal, Arif Albayrak; DP-UG Milletvekilleri Özdemir Berova ve Fikri Ataoğlu; UBP Milletvekilleri Ersin Tatar ve Faiz Sucuoğlu’ndan oluşturuldu.

ÇAKICI

Söz alan TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı, bu tür komitelerin hiçbir zaman çalışmalarını sonuçlandıramadığını belirterek, bu komitenin sonuçlanacağına da inanmadığını kaydetti.

Komitede TDP’li üye olması ve başkanın TDP’den olması gerekirken bunun yapılmadığını ifade eden Çakıcı, partilerin birbirlerinin 31 yıllık istihdamlarını araştıracağını kaydetti ve bunu eleştirdi.

Çakıcı, burada niyetin konuyu komiteye havale etmek olduğunu ve sonuç alınamayacağını savundu.

“Hodri Meydan diyorum” diyen Çakıcı, sonucu takip edeceğini kaydetti.

SOYER

CTP-BG Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, Meclis araştırma komitelerinin denetim anlamına geldiğini ancak yine aynı kısır döngünün içine girilmekte olduğunu söyledi.

Anayasa, Meclis İç Tüzüğü ve yasaların ele alınması gerektiğini ancak bunlarda tıkanıklık yaşandığını kaydeden Soyer, bu çalışmalarda inisiyatif üstlenilmesi gerektiğini, bunun tüm Meclis’in görevi olduğunu söyledi.

1984’te Meclis’in bir yasa geçirerek tüm geçicileri kadroladığını hatırlatan Soyer, 1985’te ise geçiciler için tekrar yasa yapıldığını ve 900 kişinin daha kadrolandığını ifade etti.

Bunlara karşı olanların da oy kaygısı ile ağzını açmadığını vurgulayan Soyer, analitik düşünülmesi ve doğrunun söylenmesi gerektiğini söyledi.

ÇAVUŞOĞLU

UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu da, 1975’ten günümüze devlette yapılan istihdamların aynı şekilde olduğunun ortaya çıktığını kaydederek, bu nedenle 1983’ten itibaren istihdamların araştırılmasına onay verdiklerini ifade etti.

Durdurulan kişilerin istihdamların da öncekinden farklı olmadığının ortaya çıkmakta olduğunu savunan Çavuşoğlu, “Bu istihdamlar aynı kategoride ve mecliste oturan kişilerce yapıldı” dedi.

Konuşması sırasında CTP-BG Milletvekilleri Ömer Kalyoncu ve Biray Hamzaoğulları ile tartışma yaşayan Çavuşoğlu, 2004-2009 arasında işe alınanların bugün işten durdurulanlardan farksız istihdam edildiğini ileri sürdü.

Genel Kurul’da daha sonra Araştırma Komitesi oluşturulması oy birliği ile onaylandı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.