1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. HIÇKIRIĞIN ÇARESİ ORGAZM!
HIÇKIRIĞIN ÇARESİ ORGAZM!

HIÇKIRIĞIN ÇARESİ ORGAZM!

Hıçkırığın çaresi orgazm

A+A-

Hıçkırık tuttuğunda korkutmak, dilini çekmek ya da nefesinizi tutmak çare olabiliyor ama bir de sıradışı bir yöntemi var.

Hıçkırıktan kurtulmak için nefes tutmak, korkutulmak veya çok daha ilginç yöntemler önerilir. Bunlardan en sıradışı olanı 'orgazm' olmak.

NEDEN HIÇKIRIRIZ?

Hıçkırık anında diyaframımızda kasılma olur ve bu durum havanın ciğerlerimize dolmasına yol açar. O anda ses telleri birden kapandığı için hıçkırığa özgü o ses ortaya çıkar.

Hıçkırığa yol açan 100’den fazla tıbbi neden tespit edilmiştir. Bunların çoğu zararsızdır. Bazen ilaçlar da hıçkırığa neden olur. Bazı anestezi ilaçları, kortizonlar, Parkinson hastalığı ilaçları ya da kanser tedavisinde kullanılan kemoterapi ilaçları hıçkırığa yol açabilir. Ama çoğu zaman bunlardan hiçbiri değildir nedeni. Gülmek, fazla alkol almak, hızlı yemek, gazlı içecekler de kendiliğinden hıçkırığı tetikleyebilir.

HIÇKIRIKTAN KURTULMA YOLU:
NEFES TUTMAK

Neyse ki birçok hıçkırık basit yöntemlerle giderilebilir. Hangi yöntemin en iyi olduğu konusunda ise farklı görüşler var.

Yöntemlerin bir kısmı kandaki karbondioksit oranının arttırılmasına dayanıyor. Bu yolla diyaframdaki kasılma engellenebilir. Bunun için nefesinizi tutmanız ya da bir kesekâğıdı içinde nefes alıp vermeniz tavsiye edilir.

Hıçkırıktan kurtulmak için kullanılan en bilindik yöntem nefesi tutmaktır.

Bu yöntemler çoğunlukla işe yaramakla birlikte araştırmacılar nedeni konusunda emin değildir. Bazıları vücudun dikkatini başka şeylere kaydırmanın işe yaradığı, bazıları ise hıçkırığa düşük karbondioksitin yol açmış olabileceği, bu oran yükseldiğinde hıçkırığın sona erdiği görüşünde.

DİL UCUNUZ ÇEKİN YA DA KULAKLARI TIKAYIN

Bir diğer hıçkırık giderme yöntemi ise beyinden mideye kadar inen ve nefes almayla yutkunmayı koordine eden vagus sinirinin uyarılmasını içeriyor. Hıçkırma sırasında bu sinir hassas hale gelir; onu uyarma yoluyla beynin dikkatini dağıtmak ve olaylar zincirini kırmak mümkündür.

Hıçkırıktan kurtulmak için kulakları kapatmak da işe yarıyor.

Su yudumlamak, limon ısırmak ve buz yemek yoluyla vagus siniri uyarılabilir. Dilin ucunu çekmek, parmaklarla kulakları tıkamak ya da göz üzerine hafif basınç uygulamak da bu yöntemler arasındadır. Hıçkıran kişiyi korkutmak da aynı işlevi görür.

SIRADIŞI YÖNTEM : ORGAZM

Hıçkırığa karşı bilimsel olan sıradışı bir yöntem daha var. Tennessee Tıp Fakültesi’nden Francis Fesmire’in 1988’de uyguladığı ve “rektal masajla inatçı hıçkırığı giderme” adını verdiği teknik bunlardan biri.

Fesmire bu yöntemi, üç gün boyunca her iki saniyede bir hıçkırdığı için acil servise getirilen bir adama uygulanmış ve işe yaramış. Doktorun açıklamasına göre vagus sinirini uyardığı için orgazm inatçı hıçkırığın giderilmesini sağlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.