1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. HİNDİSTAN SON TELGRAFINI ÇEKTİ, "STOP"
HİNDİSTAN SON TELGRAFINI ÇEKTİ, "STOP"

HİNDİSTAN SON TELGRAFINI ÇEKTİ, "STOP"

Hindistan'da "telgraf çağı" sona erdi. Ülkede ayakta kalmaya çalışan 75 telgraf bürosuna akın eden yüzlerce kişi, dün gece hatıra için son kez telgraf gönderdi.

A+A-

Hindistan'da "telgraf çağı" sona erdi.

Ülkede ayakta kalmaya çalışan 75 telgraf bürosuna akın eden yüzlerce kişi, dün gece hatıra için son kez telgraf gönderdi.

Telgraf hizmetlerini yürüten BharatSancharNigam şirketinin Genel Müdürü ŞamimAhtar, son telgraflarını çekmek için gelenlerin isteklerini karşılayabilmek amacıyla çalışanların haftasonu iznini iptal ettiklerini belirtti.

ŞamimAhtar, insanların haberleşmek için artık elekronik posta, cep telefonu gibi ileri teknoloji ürünlerini tercih etmesi nedeniyle neredeyse kimsenin telgraf çekmediğini vurguladı. Genel müdür Ahtar, bürolara dün son kez telgraf çekmek için gelenlerden bazılarının hizmetin devam etmesi için Telekomünikasyon Bakanı KapilSibal'a telgraf gönderdiğini ifade etti.

İlk kez 1851'de telgrafla tanışan Hindistan'da 1985'te yaklaşık 45 bin bürodan yılda 60 milyon telgraf çekiliyordu, 12 bin 500 kişi ise bu işle görevliydi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.