1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. HİNDİSTAN'DA MUSON YAĞMURLARI
HİNDİSTAN'DA MUSON YAĞMURLARI

HİNDİSTAN'DA MUSON YAĞMURLARI

HEYELAN VE SELLERDE MAHSUR KALANLARI KURTARMAK İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALARA KATILAN BİR HELİKOPTERİN DÜŞMESİ SONUCU 8 KİŞİ ÖLDÜ

A+A-

Hindistan'ın kuzeyinde 9 gündür devam eden muson yağmurlarının yol açtığı heyelan ve sellerde mahsur kalanları kurtarmak için yapılan çalışmalara katılan bir helikopterin düşmesi sonucu 8 kişi öldü.

Hava Kuvvetleri sözcülerinden Priya Joshi, binden fazla kişinin öldüğü Uttarakhand eyaletindeki Gaurikund kentinden havalanan Rus yapımı Mi-17 tipi helikopterin Kedarnath kenti dağlık alanında kayalıklara çarptıktan sonra bölgedeki bir nehre düştüğünü açıkladı.

Kazada, helikopterdeki 5 mürettebat ile 3 sivilden kurtulan olmadığı bildirildi. Öte yandan, Hindistan Hava Kuvvetleri'ne ait 45 helikopterin katıldığı arama kurtarma çalışmalarında şimdiye kadar yaklaşık 90 bin kişi kurtarıldı.

Hindistan'da son 80 yılın en şiddetli muson yağmurlarının neden olduğu toprak kaymaları ve sellerde mahsur kalan binlerce kişi ise hala kurtarılmayı bekliyor. Bu arada sel felaketinde yaşamını yitiren yüzlerce kişinin toplu olarak yakılacağı tören, şiddetli yağış nedeniyle ertelendi.

Sağlık görevlilerinin cesetlerin yakılmaması durumunda salgın hastalık riskinin baş göstereceği uyarısında bulunmasının ardından Kedarnath kentinde yapılması planlanan toplu cenaze töreni önümüzdeki günlerde düzenlenecek.

Sağlık Bakanlığı, muson yağmurlarından en çok etkilenen Uttarakhand eyaletine içme suyunun arıtılması için 1 milyondan fazla klor tableti gönderdi.

 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.