1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HIRISTAKİS'DEN ALDIM DEDİ...
HIRISTAKİS'DEN ALDIM DEDİ...

HIRISTAKİS'DEN ALDIM DEDİ...

Lefkoşa'da yapılan şikayet üzerine

A+A-

Soruşturmanın boyutu değişti

“Emanetçi tarafından sirkat” suçundan tutuklanan Mehmet Kılıç’ın otomobilinde arama yapan polis, 3 gram uyuşturucu olduğu tahmin edilen madde buldu

Lefkoşa’da, yapılan şikayet üzerine, emanetçi tarafından sirkat suçunu işlediği gerekçesiyle polis tarafından tutuklanan ve hakkında soruşturma başlatılan Mehmet Kılıç’ın otomobilinde yapılan aramada 3 gram, uyuşturucu olduğu tahmin edilen madde bulundu. Dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan Kılıç hakkında tahkikat amaçlı 1 gün tutukluk emri alındı.

Ceza Davaları yargıcı Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzurunda görüşülen davada, iddia makamı, Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis çavuşu Metin Düzener’i mahkemeye tanık olarak dinletti.

Düzener, zanlı Mehmet Kılıç’ın, 28 Mayıs tarihinde saat 16:00 sıralarında “Emanetçi tarafından sirkat” suçundan polis hücrelerine yerleştirildiğini, 16:10’da sıralarında ise zanlının, polis karakolu önünde bulunan arabasında, zanlı ile birlikte yaptıkları aramada, yaklaşık 3 gram ağırlığında içerisinde uyuşturucu olduğu tahmine edilen, bonzai türü madde bularak, emare olarak alındığını kaydetti.

Zanlının bir gönüllü ifade verdiğini ve suçunu kabul ederek, “Hıristakis” isimli Rum bir kişiden söz konusu uyuşturucu maddeyi aldığını söylediğini ifade eden Düzener, zanlı aleyhinde başlatılan soruşturmanın yeni başladığını, mesele ile ilgili aranan kişilerin olduğunu mahkemeye aktardı.
Düzener,bu nedenle zanlı Kılıç’ın bir gün süreyle polis nezaretinde tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Raşit, soruşturmanın selameti açısından zanlı Mehmet Kılıç’ın bir gün süreyle polis nezaretinde tutuklu kalmasını emir verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.