1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. HIRSIZ ANNEYİ DEVLET AFFETMEDİ!
HIRSIZ ANNEYİ DEVLET AFFETMEDİ!

HIRSIZ ANNEYİ DEVLET AFFETMEDİ!

HIRSIZ ANNEYİ DEVLET AFFETMEDİ!

A+A-

İngiltere’nin başkenti Londra’da 7 Temmuz 2005’te gerçekleştirilen terör saldırılarında hayatını kaybeden bir adamın eşi, devlet tarafından oğluna verilen 50 bin sterlinlik tazminatın büyük bir kısmını harcadığı ortaya çıkınca 30 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ipswich Kraliyet Mahkemesi’nde görülen davada 42 yaşındaki Louise Gray’in kocası Richard’ın ölümünün ardından kendisine verilen 250 bin sterlinlik tazminatı bir kaç yıl içinde tükettiği ve babası öldüğü sırada sadece 11 yaşında olan oğlu Adam Gray’e verilen tazminatı harcamaya başladığı açıklandı.
 
Mahkemede şu anda 20 yaşında olan Adam Gray’in 18 yaşını doldurduğunda kendisine teslim edilen parayı “bu kadar çok paranın sorumluluğunu almaya kendini hazır hissetmediği için” bir süreliğine annesine verdiği ve Louise Gray’in  ele geçirdiği bu parayı “kendisine aitmiş gibi harcadığı” belirtildi.
 
Annenin kızı Ruby’e verilen 100 bin sterlinlik tazminata ise dokunamadığı açıklandı.
 
Louise Gray’in oğluna ait olan paranın 43 bin sterlinlik kısmıyla lüks bir otomobil ve bir jakuzi satın aldığı ve düzenli olarak Ritz otelinde yemek yediği açıklandı. Annenin ayrıca 7 adet Chihuahua cinsi köpek satın aldığı ve bu hayvanların bakımı için de yüklü miktarda para harcadığı belirtildi.
 
Davaya bakan yargıç David Goodin, kararını açıklamadan önce yaptığı konuşmada “Bu annenin yaptığı inanması güç bir kötülük. Adam bir ebeveynini zaten kaybetmişti ancak bu olaydan sonra annesini de kaybetti. Bir gencin hesabından 43 bin sterlin çalınması zaten büyük bir suç, ancak bu suçun bir anne tarafından işlenmesi çok daha korkunç hele ki bu para babasının ölümü nedeniyle aldığı tazminatsa” dedi.
 
Adam Gray kararın açıklanmasının ardından yaptığı basın açıklamasında annesinin bu cezayı “hakettiğini” söyledi ve onun için hiç üzülmediğini belirtti. Gray annesini hapishanede ziyaret edip etmeyeceğine henüz karar vermediğini de açıkladı ve “Bence o hapishanede oldukça zorlu günler geçirecek. Çünkü diğer mahkumlar onun ne yaptığını öğrenecek. O mahkumların arasında anneler var” dedi.

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.