1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. HIRSIZ MAYMUNLAR HALKI BEZDİRDİ
HIRSIZ MAYMUNLAR HALKI BEZDİRDİ

HIRSIZ MAYMUNLAR HALKI BEZDİRDİ

HIRSIZ MAYMUNLAR HALKI BEZDİRDİ

A+A-

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de belediye, hırsızlık yapan ve halkı rahatsız eden makak maymunlarını korkutmak için langur maymunu taklidi yapacak 40 kişiyi işe aldı.

İşe alınan aktörlerin daha önce köy oyunlarında maymun karakterlerini canlandırdığı ve makakların doğal düşmanı olan langur maymunlarının hareketlerini ve çıkardıkları sesleri taklit etmekte oldukça başarılı olduğu açıklandı.

25430019.jpg

Times of India gazetesine konuşan belediye yetkilileri sistemin daha şimdiden işe yaradığını belirtti ve makak maymunlarının maymun kılığına girmiş aktörleri görünce kendilerinden daha güçlü ve saldırgan bir maymun cinsi ile karşı karşıya kaldıklarını düşünerek korkup kaçtıklarını söyledi.

Hindistan parlamentosunda konu ile ilgili bir açıklama yapan Şehir Gelişimi’nden sorumlu devlet bakanı Venkaiah Naidu “maymun korkutucuların” özellikle hükümet binaları çevresinde görev yapacağını belirtti ve eğer bu sistem işe yaramazsa polisin makak maymunlarına karşı plastik mermi kullanmaya başlayacağını söyledi.

İki yıl öncesine dek Hindistan’da makak maymunlarının insanları taciz etmesini engellemek için eğitimli langur maymunlarından yararlanılıyordu. Ancak 2012 yılında hükümet langur maymunlarının doğal ortamları dışına çıkarılmasını ve esir alınmasını yasaklayınca makak maymunları şehirde özgürce hareket etmeye başladı.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.