1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HIRSIZLAR ARANIYOR!
HIRSIZLAR ARANIYOR!

HIRSIZLAR ARANIYOR!

Başkent hırsızları aranıyor!

A+A-

Başkent Lefkoşa'da salı gece yarısından sabahın ilk ışıklarına kadar, 7 işyerine kasten hasar verip, hırsızlık yapan kişiler henüz yakalanamadı

Emine UYSAL

Başkent Lefkoşa'da salı gece yarısından sabahın ilk ışıklarına kadar, 7 işyerine kasten hasar verip, hırsızlık yapan kişiler henüz yakalanamadı.

Lefkoşa Polis Müdürlüğü ekiplerinin, olayların ardından çok yönlü soruşturma yaparak gözaltına aldığı dört kişi, olay mahallinden alınan parmak izleri ile parmak izlerinin eşleşmemesi nedeniyle serbest bırakıldı.

Küçük Kaymaklı, Dereboyu ve Terminal bölgesinde, Arden Gıda Paşabahçe Mağazası, Reis Süpermarket, Cyprox Trading Ltd, Güngör Telefon, Ali Sayan Coffee Shop, Note ve Menbur Shop isimli işyerlerinin camdan mamul kapıları taş ve henüz tespit edilemeyen bir aletle hasara uğratılmıştı.

Seri bir şekilde 7 işyeri binasına hasar verip giren ve yüzünü giydiği kapişonla örten hırsız, güvenlik kameralarına takılmıştı.

27 ile 28 Aralık’ta saat 00.20’de Reis Süpermarket’in arka bölümündeki camını tüp gazla kıran hırsızlar, işyerinden herhangi bir şey çalmadan olay mahallinden ayrılmıştı.

Reis Süpermarket ile aynı caddede faaliyet gösteren Arden Paşabahçe isimli işyerine giden hırsızlar, işyerinin camını kırıp, içeriye girerek kasayı yokladı, işyerini dağıttı ancak para bulamadan kaçmıştı.

Yine aynı bölgede Cyprox Trading Ltd isimli işyerine saat 01.36’da ön giriş cam kapısını kırarak, içeri giren hırsızlar, 750 TL nakit para, bin 410 TL ile bin 140 TL’lik vadeli çeki çalarak konu işyerinden hızla uzaklaştı.

Hırsızlar sabahın ilk saatlerine kadar soydu

Hırsızlar, saat 05.54’te Dereboyu'nda faaliyet gösteren Menbur Shop isimli mağazaya da ön cam kapısını, bu kez yöntem değiştirerek, taşla değil farklı bir yöntemle kırıp, içeri girdi ve kasa bölümünden 100 TL nakit parayı çalmıştı. Menbur Shop isimli işyerinden hızla ayrılan hırsızlar, saat 06.04’te Note isimli işyerinin ön giriş kapısını kırarak, yazar kasasına zarar verip, 150 TL nakit para çalarak ayrılmıştı.

Terminalde iki işyerini soymak, bir minibüsü çalmak istediler

Terminal'de tespit edilemeyen bir saatte Ali Sayan Coffee Shop isimli işyerinin kapı camını kırıp içeri giren hırsızlar herhangi bir şey çalamamıştı.

Ali Sayan Coffee Shop'a giren hırsız, herhangi bir şey bulamayınca, hemen büyük sarı renkli bir taşla Güngör Telefon isimli işyerinin camına taş atmış, ancak binaya hasar verse de camı kırmayı başaramamıştı.

Terminal içinde iki işyerinin ön giriş kapısına zarar veren hırsız, terminal içinde bir minibüsün içinde saklı olan anahtarı bulup minibüsü çalıştırmış ve önünde bulunan banka çarparak, kaza yapmıştı.

Hırsızlardan birinin eşkali ve ayakkabı izi tespit edilmişti

Lefkoşa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Olay Yeri İnceleme ve Adli Şube ekibi, soyulan işyerlerinde inceleme ve soruşturma yürütmüş, hırsızlardan birini güvenlik kamera kayıtlarından belirlerken, işyerlerinde içeri giren hırsızın ayakkabı izini de tespit etmişti.

Söz konusu işyerlerinin camlarının kırıldığı taşlar emare alınırken, işyerlerinde parmak izi araştırması da yapılmıştı.

Polis Basın Subaylığı şu açıklamayı yaptı:

27-28.12.2016 tarihleri, saat 23.00-06.00 saatleri arasında, Lefkoşa’da, Haydar Aliyev Caddesi üzerinde faaliyet gösteren “Cyprox Trading Ltd” isimli iş yeri açılarak, kasa içerisinde muhafaza edilen 750 TL nakit para ile 1410 TL ve 1400 TL tutarında iki adet müşteri çeki, Mehmet Akif Caddesinde üzerinde faaliyet gösteren “Menbur” isimli iş yerinden 100 TL nakit para ve “Note” isimli iş yerinden ise 20 TL nakit para çalınmıştır.

Ayrıca Muhtar Yusuf Galeria içerisinde faaliyet gösteren Ayşe ÇAKIR’a ait boş dükkanın vitrin camı, otobüs terminali içerisinde faaliyet gösteren “Ali Sayan Cofee Shop” isimli iş yerine ait kapı camı ile Şht Mustafa Ahmet Ruso Caddesi üzerinde faaliyet gösteren “Reis Süpermarket” isimli iş yerinin camı ile “Paşabahçe” isimli iş yerinin vitrin camları kırılarak hasara uğratılmıştır. Soruşturma devam etmektedir.

Kıbrıs Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.