1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HIRSIZLIĞA ÇIKARKEN BAŞÖRTÜSÜ TAKIP ETEK GİYDİ
HIRSIZLIĞA ÇIKARKEN BAŞÖRTÜSÜ TAKIP ETEK GİYDİ

HIRSIZLIĞA ÇIKARKEN BAŞÖRTÜSÜ TAKIP ETEK GİYDİ

Tanınmamak için başörtüsü takıp, etek giyerek hırsızlığa çıkan Okay Öztürk hakkında 3 gün tutukluluk alındı.

A+A-

Hırsızlığa çıkarken, tanınmamak için başörtüsü takıp etek giyen Okay Öztürk, Gazimağusa’daki büfe ve marketlerden çaldıklarını çöpe attığını iddia etti ancak kimseyi inandıramadı. Polis, kadın kılığına girerek market ve büfelerin yanı sıra Sosyal Sigortalar Dairesi’nin Gazimağusa Şubesi’ni de açan Okay Öztürk’ü dün mahkemeye çıkardı ve hakkında 3 günlük tutukluluk emri aldı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Banu Soyer’in huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, Gazimağusa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Vedat Bilginaylar’ı tanık olarak dinletti.

Tanık polis, zanlının 15 Nisan 2013 tarihinde saat 04.40’ta Burak Gümüşatam’a ait Sebze ve Meyve Sepeti isimli işyerinin kapısına hasar vererek içeri girdiğini ve kasa içerisinden 380 TL nakit para çaldığını söyledi.

Zanlının aynı gün tespit edilerek yakalandığını belirten Bilginaylar, zanlının kapıyı kırmakta kullandığı keser ve çaldığı bir miktar paranın emare alındığını dile getirdi.

Vedat Bilginaylar, zanlının yapılan sorgulamasında daha önceden işlediği bina açma ve sirkat suçlarını da itiraf ettiğini belirtti.

Zanlının 27 Mart 2013 tarihinde Petek Pastanesi’nin yanında bulunan büfeden 356 TL nakit para ve 3 karton sigara çaldığını anlatan Bilginaylar, 6 Nisan 2013 tarihinde de 440 TL nakit para çaldığını kaydetti.

Tanık polis, zanlının 8 Nisan 2013 tarihinde Tamer Karakaşlı’ya ait Karakaşlı Market’ten 20 TL nakit para ve bir adet dizüstü bilgisayar çaldığını, Emine Tamavcı’ya ait Doruk Market’ten de bin 500 TL nakit para ve 20 paket sigara çaldığını dile getirdi.

Polis memuru, zanlının 10 Nisan 2013 tarihinde de Gazimağusa Sosyal Sigortalar Dairesi’ne de girdiğini kasayı zorladıktan sonra da bir şey çalamadan kaçtığını söyledi.

Vedat Bilginaylar, zanlının suçları işlerken kadın görüntüsüne büründüğünü, etek giydiğini ve başörtüsü taktığını belirtti.

Bazı emarelerin arandığına vurgu yapan Bilginaylar, zanlının verdiği gönüllü ifadenin teyit ve tekzibini yapmaları gerektiğine de dikkat çekti.

Zanlının çaldığı bazı emareleri çöpe attığını iddia ettiğini söyleyen Vedat Bilginaylar, soruşturmanın selameti açısından 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Polisin talebini yerinde bulan Yargıç Banu Soyer istenen tutukluluk emrini verdi.

 

Kaynak: Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.