1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. HIRSIZLIĞIN KOMPLOSU MU OLUR?
HIRSIZLIĞIN KOMPLOSU MU OLUR?

HIRSIZLIĞIN KOMPLOSU MU OLUR?

Kılıçdaroğlu Erdoğan'a Sordu

A+A-

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi’nin ‘Engelsiz Dershane Eğitim Merkezini’ ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu son ‘Rüşvet ve Yolsuzluk’ operasyonu ile ilgili şunları söyledi: “Bir Başbakan, bir banka genel müdürünün evinde, ayakkabı kutusunda saklanan parayı savunur mu? İmam hatip okulu yapılacakmış o parayla. Tamamen yalan. O paraların tamamı, tüyü bitmemiş yetimin haklarından elde edilen paralardır. Yolsuzlukları savunan, savcıları görevden alan, polisle yargıyı karşı karşıya getiren bir iktidar. Savcı ‘İfade alacağım’ diyor, İçişleri Bakanı ‘Hayır o polis onu getirmeyecek’ diyor. Şimdi çıkmışlar, bunu komploya bağlıyorlar. Ne komplosu? Hırsızlığın komplosu mu olur? Operasyon kimlere karşı yapılır? Çetelere karşı. Kim telaşlanıyor? Erdoğan. Neden? Çete reisi olduğu için. Benim merak ettiğim şu: 1 milyar dolar, 2 milyar dolar, 5 milyar dolar... Kaç lirayla doyacaksınız siz? Bir başbakan önce kendi çocuklarını ticaretten uzak tutar. Vakıf kılıfı yapacaksınız, paralar oraya akacak. Devletin hazine arazisini vakfa vereceksiniz. Niye veriyorsunuz?”

Erdoğan’ın abdestinden şüphesi yoksa bu 4 soruyu cevaplasın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yolsuzluk ve rüşvet konularına ilişkin “Abdestimden şüphem yok ki” diyen Başbakan Tayyip Erdoğan’a, “Şüphen yoksa..” diye başlayan 4 soru yöneltti. Kılıçdaroğlu, Hürriyet’e şunları söyledi: “Erdoğan Bayraktar, bütün onayları Başbakan talimatı ile yerine getirdiğini, istifa etmesi gereken kişinin Başbakan olduğunu söyledi. Bakın bu sözler ana muhalefet liderine, bir savcıya ait değil, 40 yıldır birlikte çalışan kişiye ait. Başbakan’ın, ‘Oğlum üzerinden bana ulaşmak istiyorlar’ demesinin de hiçbir haklılığı yoktur. Çünkü, onu yolsuzlukların baş aktörü gösteren kendi bakanıdır. Başbakan sonra da ‘abdestinden şüphesi olmadığını’ söylüyor; o zaman ben de şu soruları soruyorum:

NEDEN 8 GÜN BEKLEDİN?

Abdestinden şüphen yoksa neden yönetmelikle önce hırsıza haber verin, diye düzenleme yaptın? Abdestinden şüphen yoksa ilgili bakanları neden 8 gün koltukta tutun, neden sonra istifa ettirdin? Abdestinden şüphen yoksa neden o bakanlara istifa ettirirken ‘Aman beni koruyan bir deklarasyona imza atın’ dedin? Abdestinden şüphen yoksa neden o bakanları akşam otobüsün üstüne çıkarıp birlikte el kaldırdın da istifa ettirdin?

BAŞBAKAN İSTİSNASI YOK

Erdoğan, bütün yolsuzluklardan haberdardır. Eğer bir ülkede bir metrekarelik Hazine arazisi kiralanırken dahi Başbakan’dan izin alınıyorsa, bu bir genelgeyle Resmi Gazete’de yayımlanıyorsa, ‘Bu yolsuzluklardan haberim yok’ denemez. Zaten Başbakan da demiyor, tam aksine ‘Haberim var ama kapatmak istiyorum’ mesajı veriyor. Rüşvet ve yolsuzluklarda başbakanlar veya bakanlar için özel bir istisna yoktur. Ancak, Erdoğan kendisi için bir istisna getirmek istiyor.

HSYK TEPKİ VERİYOR

Adalet Bakanı, HSYK’yı suçluyor. Adalet Bakanı zaten kendisi defolu. HSYK’nın böyle bir yetkisi yok, derken yasayı bilmiyor mu? Yasa açık. Peki yargı organına yürütmenin müdahalesine kim itiraz edecek? En üst kurum HSYK edecek ve ‘Bana müdahale ediyorsun’ diyor. Yargı organı şu ya da bu şekilde eleştirilir ama yargıya müdahale ettiğin zaman yargı tepkiyi nasıl verecek? Bildiri yayınlayarak yaptığınızın hukuka ve Anayasa’ya aykırı olduğunu söylüyor.

DANIŞTAY KARARI DOĞRU

Yolsuzluk yapan adama önceden haber verilecek diye bir kural mı var? Bunlar ülkemizi zaten dünyaya rezil ettiler. İşte sonunda Danıştay da kararını verdi. Söyleyip duruyordum, çıkan karar doğrudur.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.