1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HIRSIZLIKLA SUÇLANAN 17 YILLIK POLİS MEMURUNUN EŞİ KONUŞTU!
HIRSIZLIKLA SUÇLANAN 17 YILLIK POLİS MEMURUNUN EŞİ KONUŞTU!

HIRSIZLIKLA SUÇLANAN 17 YILLIK POLİS MEMURUNUN EŞİ KONUŞTU!

Evi soymakla suçlanan 17 yıllık polis memuru Salahi Çeribaşı’nın eşi Cihan Çeribaşı konuştu;

A+A-

 17 yıllık polis memuru Salahi Çeribaşı’nın eşi Cihan Çeribaşı konuştu;

Havadis - Devrim DEMİR

Alsancak’ta haziran ayında Erinç Kalfa’ya ait evin eşyalarını çalıp başka birine satmakla suçlanan Salahi Çeribaşı’nın eşi Cihan Çeribaşı eşinin suçu ispat edilmeden hırsız damgası vuranlara ateş püskürdü.

Haziran ayında “ev soygunu” iddiasıyla gözaltına alınan ve 7 gün gözaltında tutulan 17 yıllık polis memuru Salahi Çeribaşı, perşembe günü Girne’de yeniden mahkemeye çıkarılarak teminatla serbest bırakıldı. Eşi Salahi Çeribaşı’nın serbest bırakılmasının ardından Cihan Çeribaşı, suskunluğunu bozdu.

“Ailevi mesele farklı anlatıldı”
Polis memuru Salahi Çeribaşı’nın eşi Cihan Çeribaşı, eşinin polis gözetiminde tutuklu bulunduğu 7 gün boyunca, çocukları ile çeşitli sıkıntılara maruz kaldığını anlattı. Cihan Çeribaşı eşinin tutukluluk süresi içinde bir kez bile kendisine görüşmek için izin verilmediğini şöyle anlattı:

“Eşim gözaltına alındığı gün itibarı ile bir kez bile görüştürülmedik. Bir tek mahkemede gördüm, polis huzurunda görüş talep ettiğim halde kimsenin umurunda olmadık.

Polisin mahkemede sunduğu ifade ile bizim yaşadıklarımız tamamen bambaşka. Polisin gerek basın bültenine gerekse mahkemede ortaya attığı iddialar tamamen asılsızdır.

Bizim yaşadıklarımız tamamen aile arası olan anlaşmazlıklar sonucu, ortaya atılan ve eşime yönelik çirkin bir iftiradır.”

Alsancak’ta haziran ayında Erinç Kalfa’ya ait evi soymakla suçlanan 17 yıllık polis memuru Salahi Çeribaşı’nın eşi Cihan Çeribaşı Havadis’e konuştu

“Birçok gazete yargısız infaz yaptı”

Cihan Çeribaşı eşinin suçu ispatlanmadan birçok gazetenin aileyi düşünmeden birçok asılsız iddiayla yargısız infaz yaptıklarını ifade etti. Cihan Çeribaşı, “Eşimin suçu ispatlanmadan, birçok gazetede suçlu damgası vuruldu. 2 tane çocuğumuz var ve bu durumdan ailece son derece rahatsız olduk. Soruşturmanın devam ettiği sürede gazetelerde yapılan yayınlar kanaatimce yalnız eşime değil, ailemize yönelik çirkin bir saldırı oldu”  diyerek birçok gazete yayınlarının yargısız infaz yaptığını kaydetti.

Kleptomani (Hırsızlık Hastalığı) iddiası

Cihan Çeribaşı, mahkemede polis tarafından mahkemede söylenmediği halde birçok gazete yayınında eşinin Kleptomani (Hırsızlık Hastalığı) olduğu haberlerinin yer almasına büyük tepki gösterdi.

Çeribaşı, “Birçok gazete eşimle ilgili suç ispatlamadan suçlu damgası vurduğu yetmezmiş gibi, ruhsal bir hastalık olan Kleptomani (Hırsızlık Hastalığı) damgasını da yapıştırdı. Eşim Salahi Çeribaşı’nın bu tür bir hastalığı olsaydı 17 sene boyunca polislik mesleğine nasıl devam etti, sicilinde neden böyle bir kayıt yok? Polis Basın Subaylığı’nın eşimle ilgili duyurduğu bu hastalığın ardından sormak istiyorum, polis aynı zamanda bir doktor mu bu tanıyı koydu? Böyle bir merci var mı?” diyerek eşinin yargılanma sürecinin tamamlandıktan sonra yasal yollara başvuracaklarını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.