1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HİSARKÖY’DE "KIBRIS EVİ" HİZMETE AÇILDI
HİSARKÖY’DE "KIBRIS EVİ" HİZMETE AÇILDI

HİSARKÖY’DE "KIBRIS EVİ" HİZMETE AÇILDI

Hisarköy’de onarılan okul binası eski gelenek ve göreneklerin yaşatılması adına Kıbrıs Evi’ne dönüştürüldü ve bahçesi de düzenlenerek park olarak hizmete açıldı.

A+A-

Yerleşim birimlerinin belediyelere bağlanması ile ilgili kanunun yürürlüğe girmesinden sonra Lapta Belediyesi’ne bağlanan 14 köyden biri olan Hisarköy’e, Lapta Belediyesi’nin yatırımları devam ediyor.

Yıllardan beri köyde atıl durumda kalan eski Hisarköy okul binası önce Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belediyeye kiralandı daha sonra da Lapta Belediyesi tarafından onarılarak Kıbrıs Evi’ne dönüştürüldü.

Okulun bahçesi de yapılan peyzaj çalışmaları sonucu halkın dinlenebileceği bir park alanına dönüştürüldü.

Geçtiğimiz cuma günü yapılan törenle hem Kıbrıs Evi hem de park alanı hizmete açıldı. Hizmete açılan Kıbrıs Evi’nde ilk etkinlik Hisarköy’lü kadınların kadın köy kursunda yapmış oldukları el işlerinin sergilenmesi oldu.

Kıbrıs Evi ve parkın açılışına Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı Kültür Dairesi Müdürü Nurcan Namsoy, CTP-BG milletvekili Fatma Ekenoğlu, Meclis eski başkanı ve Hisarköy Muhtarı Can Şemi Polat ile köy halkı katıldı.

NAMSOY

Fuat Namsoy açılışta yaptığı konuşmada, iki önemli hizmetin halka kazandırılmasının ve halkın hizmetine sunulmasının önemine işaret ederek, Lapta Belediyesi’ne bağlı köylerde bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hizmetlerindevam edeceğini kaydetti.

POLAT

Hisarköy Muhtarı Can Şemi Polat ise, köy halkına kazandırılan bu yerlerle büyük bir gereksinimin giderildiği için Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy’a teşekkür etti.

 

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.