1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HİSSELERİNİN KURTARILMASI İÇİN PARA ARANIYOR
HİSSELERİNİN KURTARILMASI İÇİN PARA ARANIYOR

HİSSELERİNİN KURTARILMASI İÇİN PARA ARANIYOR

Rum Kilisesi’nin, “Elliniki”(Helenic Bank) Bankası’nda sahip olduğu yaklaşık yüzde 28’lik hisse payının, yüzde 4’e düşme tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

A+A-

Rum Kilisesi’nin, “Elliniki”(Helenic Bank) Bankası’nda sahip olduğu yaklaşık yüzde 28’lik hisse payının, yüzde 4’e düşme tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Politis gazetesi “Elliniki İçin Bağış Kutusu Boş- Kilise’nin Katılımı Yüzde 4-5’e Düşebilir- Başpiskopos Hisseleri Kurtarmak İçin Nakit Para Arıyor” başlıklarıyla verdiği haberinde, Kilise’nin, sahip olduğu hisselerin dramatik bir şekilde düşmesinin, söz konusu hisselerin sermayalendirilmesini gerektirebileceğini yazdı.

Kilise’nin nakit para bulamaması durumunda, bankada sahip olduğu yüzde 28’lik hisse payının yüzde 4-5’e düşeceğini yazan gazete Başpiskoposluğun, gerek nakit para bulmak gerekse yeni hisse senedi ihraç edilmesi amacıyla hummalı bir şekilde çalıştığını belirtti.

BAŞPİSKOPOS’TAN HRİSTOFYAS’A YİNE ELEŞTİRİ

Simerini gazetesi, Rum Kilisesi Başpiskoposu II.Hrisostomos’un, ekonomik krize ilişkin olarak eski Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’a yönelttiği eleştirilere devam ettiğini yazdı.

Habere göre Başpiskopos II.Hrisostomos, Meryem Ana’nın ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinliğin ardından yaptığı açıklamada Hristofyas’ı “açlık çeken bir Kıbrıs teslim etmekle” suçlarken aynı zamanda Hristofyas’a, özeleştiride bulunması çağrısı yaptı.

Hristofyas’ın “Kilise’nin milyonlarının bulunduğu” şeklindeki açıklamasını yanıtlayan II.Hrisostomos, kendilerinin tıraşlamaya maruz kalmadığını zira paralarının olmadığını,  parası olanların tıraşlanmaya maruz kaldığını belirtti.

Gazete AKEL Basın Sözcüsü Yorgos Lukaidis’in II.Hrisostomos’un açıklamalarına yanıt verdiğini yazdı.

Habere göre Lukaidis, Başpiskopos II.Hrisostomos’un manevi görevlerini yapmak yerine bir bankacı ve parti lideri gibi davranmayı sürdürdüğünü söyledi.

Lukaidis, Hıristiyanlık için önemli olan bir günde, AKEL ve Hristofyas’a sözlü saldırıda bulunmaya devam ettiğini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.