1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. HİTLERE HİZMETİN BEDELİ AĞIR OLDU
HİTLERE HİZMETİN BEDELİ AĞIR OLDU

HİTLERE HİZMETİN BEDELİ AĞIR OLDU

İkinci Dünya savaşı sırasında zehirlenmekten korkan Adolf Hitler’in yemeklerini tatmakla görevli 15 genç kadından biri olan Margot Woelk'in hikayesi, hem şaşırttı hem kan dondurdu.

A+A-

İkinci Dünya savaşı sırasında zehirlenmekten korkan Adolf Hitler’in yemeklerini tatmakla görevli 15 genç kadından biri olan Margot Woelk "Hitler İngilizlerin onu zehirleyeceğinden o kadar korkuyordu ki yemeklerin tadını çıkaramıyordu" dedi.
 
Amerikan Associated Press ajansının haberine göre, Hitler’in yemek tadıcılarından biri olmanın hem iyi hem de kötü yönleri olduğunu söyleyen Woelk "Ülkede yemek kıtlığı çekilirken biz leziz yemekler yiyorduk. Hitler vejetaryendi. Yemekleri en iyi sebzelerden hazırlanır, pilav ya da makarna yanında sunulurdu. Ancak Hitler’in korkusu bize de bulaşmıştı. Her yemeğimizin son olduğundan endişe duyardık" dedi.
 
50 yıldan uzun süredir Hitler’e verdiği bu hizmeti kocasından bile gizleyen Woelk, İkinci Dünya Savaşı’nın son 2.5 yılında Hitler’in şu anda Polonya sınırları içinde bulunan sığınağı ‘Kurt İni’nde geçirdiği günleri 95. yaş gününde dünyaya anlatmaya karar vermiş.
 
Woelk şimdiye kadar Hitler’in hizmetinde geçirdiği yılları yargılanma korkusu ve utanç nedeniyle sakladığını söylüyor, ancak bu işi sadece zorunluluktan yaptığını ve hiçbir zaman Nazi partisine üye olmadığını da iddia ediyor.
 
HİTLER’E HİZMETİN BEDELİ AĞIR OLDU
 
Margot Woelk 1944 yılının sonunda Hitler’in sığınağında görevli bir SS askerinden savaşın kaybedilmek üzere olduğunu öğrendikten sonra trenle başkent Berlin’e gitmiş ve saklanmış. Kaçmak yerine sığınakta kalmayı tercih eden diğer 14 tadımcı kadın ise 2 Mayıs’ta Kurt İni’ni ele geçiren Sovyetler Birliği askerleri tarafından kurşuna dizilmiş.
 
Hayatta kalmasına rağmen savaşın kendisinde kapatılamaz yaralar açtığını söyleyen Woelk "Berlin’de Sovyetler Birliği askerleri beni yakaladı ve bir doktor ofisinde tam 14 gün boyunca tecavüz etti. Bu nedenle hayatım boyunca hamile kalamadım. Onlar her şeyi mahvetti" dedi.
 
Woelk şu anda yaşlılıkla gelen rahatsızlıklar nedeniyle 8 yıldır çıkmadığı dairesinde hemşirelerin bakımında yaşıyor. Yaşlı kadın savaş günlerinin izlerini onlarca yıl sonra hala taşıdığını söylüyor.

Kaynak:Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.