1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HİZMET İÇİN 4 YIL DAHA
HİZMET İÇİN 4 YIL DAHA

HİZMET İÇİN 4 YIL DAHA

Belediye Başkanlığı döneminizde ne gibi hizmetler yaptınız?

A+A-

Gazimağusa’ya bağlı Paşaköy Belediyesi’nin son 12 yıldır başkanlığını yapan Habil Tülücü, 29 Haziran günü yeniden onay için seçmenin huzuruna çıkmaya hazırlanıyor. “Halktan aldığımız ulvi görevi, 12 yıl süresince projelerimizle, aldığımız katkılarla en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Asla bireysel çalışmadık, bize verilen görevin bilincinde olduk ve olacağız” diyen Habil Tülücü, Paşaköy belediyesinin devlete veya kurumlara borcu olmadığını, hatta dışarıdan 1 milyon TL civarında alacakları bulunduğunu söyledi.

Geçmiş 12 yıllık süreç ve önümüzdeki dönem hedeflediği hizmetler hakkındaki sorularını yanıtlayan Tülücü, 2002 yılında 600 bin TL borçla devraldığı Paşaköy Belediyesi’nin bugün kendi ayakları üzerinde durduğunu ve belediyeye bağlı köylere sağlıklı bir hizmet sunduğunu ifade etti.

Belediyede çalışan 36 personelin geriye dönük İhtiyat Sandığı ve Sosyal Sigorta borcu olmadığını anlatan Tülücü, 2002 yılında belediyeyi devraldığımızda 600 bin TL’nin üzerinde borcu bulunuyordu şu anda ise hemen hemen hiç borcumuz kalmadı diyebiliriz. Personelimizin İhtiyat Sandıkları ve SSK’ları tamamen yatırılıyor. 3 emeklimiz var onların da geriye dönük tüm yatırımları yapılmıştır” dedi.

29 Haziran’da seçmenin onay vermesi durumunda 12 yılda olduğu gibi aynı aşk ve heyecanla göreve devam edeceğini aktaran Habil Tülücü, soruları şu şekilde yanıtladı:

 

Soru: Belediye Başkanlığı döneminizde ne gibi hizmetler yaptınız?

 

Yanıt: 2002 yılından beri Paşaköy’de belediye başkanlığı yapıyorum. Paşaköy’ün  içme suyu problemi vardı o sorunu ortadan kaldırdık. Kurudere yağmur suyu drenaj projesi TC katkılarıyla yaptırıldı maliyeti 50 bin TL. Uluşkışla Yağmur Suyu Drenaj Projesi 30 bin TL’ye yine TC katkılarıyla yapıldı. Aslanköy’de eski tuğla fabrikası olan yere 100 kişi kapasiteli ahşap restorant yapıldı. Aslanköy ve Ulukışla’da 100 bin TL belediye bütçesiyle kaldırım çalışmaları yapıldı. Paşaköy, Aslanköy ve Ulukışla’da yine belediyenin bütçesiyle temizlik çalışmaları yapılmıştır. Paşaköy’de dikilen 440 Povlovya Fidanı sulama Porjesi, Paşaköy, Aslanköy ve Ulukışla 2.etap asfaltlanması 5698 ton asfalt dökülmüştür. Belediyemize hizmet için alınan araç filosu; su tankeri, çöp Kamyonu ve salon araç TC yardım heyetinin katkılarıyla alınan kepçe ve van araç. 510 bin TL’ye çok amaçlı eğitim merkezi yine bölgemize kazandırılmıştır. 80 bin TL maliyetle Paşaköy ağıllar bölgesi revize edilmiş ve su deposu yapılmıştır. Paşaköy Osmanlı Cami duvarı TC yardım heyetinin 100 bin TL’lik katkısıyla yeniden restore edilerek yapılmıştır. Paşaköy 100.Yıl Atatürk Stadı revize edilmiş yeşillendirilmiş ve su tesisatları yenilenmiştir. Paşaköy kapalı spor salonu da sayabileceğim hizmetlerimiz arasındadır. Biz halktan aldığımız bu ulvi görevi projelerimizle aldığımız katkılarla en iyi şekilde yapmaya çalıştık asla bireysel çalışmadık bize verilen görevin bilincinde olduk ve olacağız.”

 

Soru: Eğer yeniden seçilirseniz projeleriniz nelerdir?

 

Yanıt: Elbette Paşaköy ve bize bağlı olan birçok köyümüz için çeşitli projelerimiz var ve bu projelerimize seçilmemiz halinde ekleyeceğimiz çalışmalarımız da olacak. Bunlar halkımızın bize vereceği görevler dahilinde olacak şu an için ilk olarak bölge halkına taahhüdüm, bir sosyal yaşam alanı yapılacağı yönündedir. Köy kadın kursları ve yapmış olduğumuz halı sahamızın yeniden revize edilmesi gerekiyor. Parklar ve bahçelerimiz yeşil alanlarımız da buna ek olarak projelerimiz arasında vardır. Gündüz Bakım Evimiz var bir eğitmenimiz burada eğitim vermektedir burayı da revize ederek kapasitemizi genişletmek istiyoruz.”

 

Soru: Şu anda kaç personeliniz var ?

 

Yanıt: 36 personelimiz vardır. 2002 yılında belediyeyi devraldığımızda 600 bin TL’nin üzerinde borcu bulunuyordu şu anda ise hemen hemen hiç borcumuz kalmadı diyebiliriz. Personelimizin İhtiyat Sandıkları ve SSK’ları tamamen yatırılıyor 3 emeklimiz var onun da geriye dönük tüm yatırımları yapılmıştır. Tüm personelimizin geri kalmış yatırımları yatırılmıştır. Şu anda İhtiyat Sandığı ve Sosyal Sigorta borcumuz hiç yok. 120 bin TL elektrik borcumuz vardı onu da taksitlendirdik ve ödüyoruz. Devlete borcumuz yoktur. Aksine dışarıdan alacağımız 1 milyon TL vardır.”

 

Soru: Şu anda vatandaşlardan topladığınız ve devletin de yaptığı katkı ile belediye hizmetleri sağlıklı olarak yapılabiliyor mu?

 

Yanıt: Biz Devlet katkısından veya vatandaşlardan topladığımız maddiyatla değil daha fazla belediyemizin öz kaynaklarıyla hizmet veriyoruz. Elimizden geldiği kadar kendi yağımızla kendi ciğerimizi kavuruyoruz desek yanlış olmaz sanırım.

 

Soru: Vatandaşlardan tahsil edemediğiniz alacaklar var mıdır? Miktarı nedir ve niçin tahsil edemiyor sunuz?

 

Yanıt: Kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımız genellikle yoksul diyebileceğimiz bir sınıftır elbette maddi durumu iyi olanlar da vardır ama belediyeye borcunu ödeyemeyenler arasında çok zor durumda olanlar da var yavaş yavaş taksitlendirmelerle onlar da ödeyecek.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.