1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HİZMET-SEN, DİN İŞLERİ BAŞKANI ATALAY’I İSTİFAYA ÇAĞIRDI
HİZMET-SEN, DİN İŞLERİ BAŞKANI ATALAY’I İSTİFAYA ÇAĞIRDI

HİZMET-SEN, DİN İŞLERİ BAŞKANI ATALAY’I İSTİFAYA ÇAĞIRDI

Hizmet-Sen, tarihi camilerde giriş ücreti alındığının ve karşılığında verilen...

A+A-

Hizmet-Sen, tarihi camilerde giriş ücreti alındığının ve karşılığında verilen makbuzların sahte olduğunun tespit edildiğini savunarak, bu konuda sorumlu olduğunu savunduğu Din İşleri Başkanı Talip Atalay’ı istifaya çağırdı. 

Hizmet-Sen’den yapılan yazılı açıklamada, “tarihi camilere yapılan ziyaretlerde giriş ücreti alınması karşılığında verilen makbuzların sahte olması dolayısıyla Gazimağusa Kaymakamlığı’na yapılan ihbar neticesinde kaymakamlık yetkilerinin olayı araştırdığını ve yasadışı olarak bu ücretleri toplayan kişiler hakkında işlem başlatıldığını” kaydetti.

Hizmet-Sen, “uzun zamandır tarihi camilerde toplanan bağışların bağışlıktan çıkıp adeta bilet keser gibi giriş ücreti alındığını, üstelik bu ücretlere karşılık verilen makbuzların kayıtsız, yani sahte olduğunu” belirterek, Din İşleri Başkanı Talip Atalay’ın, “buna sessiz kalarak, soruşturma açmamasının, yapılan işlerin onun bilgisi dahilinde gerçekleştiğini gösterdiğini” iddia etti.

Hizmet-Sen, Gazimağusa’daki Lala Mustafa Paşa Cami'nde yapılanların, toplanan usulsüz paraların ve sahte makbuzların kendilerini derinden etkilediğini belirterek, “Kaymakamlığın bu yazısından sonra hala daha o koltukta oturan Talip Atalay unutmamalıdır ki adı Kıbrıs Türk tarihine kara leke olarak geçmiştir. Bu usulsüzlüklerden sonra kendisini onurlu bir şekilde yaşaması için istifaya çağırıyoruz” dedi. 
 
Hizmet-Sen, Gazimağusa Kaymakamlığı’nın konuyla ilgili yazısını da basına dağıttı.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.