1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HİZMET-SEN DİN İŞLERİ BAŞKANI TALİP ATALAY’IN GÖREVDEN ALINMASINI İSTEDİ
HİZMET-SEN DİN İŞLERİ BAŞKANI TALİP ATALAY’IN GÖREVDEN ALINMASINI İSTEDİ

HİZMET-SEN DİN İŞLERİ BAŞKANI TALİP ATALAY’IN GÖREVDEN ALINMASINI İSTEDİ

Hizmet-Sen Genel Başkanı Mehmet Kurumanastırlı, Türkiye’deki Din İşleri Başkanı Talip Atalay görevden alınması gerektiğini ileri sürerek...

A+A-

Hizmet-Sen Genel Başkanı Mehmet Kurumanastırlı, Din İşleri Başkanı Talip Atalay görevden alınması gerektiğini ileri sürerek, Atalay’ın üç yıllık Din İşleri Başkanlığı dönemindeki bütün icraatlarını araştıracak bir komisyon kurulması gerektiğini savundu.

“Din İşleri Başkanı Talip Atalay’ın göreve başladıktan sonra her biri 110 bin değerinde iki Mercedes ve 50 bin Euro değerinde son model üç BMW marka araba getirilmiştir” iddiasında bulunan Kurumanastırlı, bu arabaları kimin, hangi kaynaklarla aldığının sır gibi saklandığını ifade etti.

Din görevlileri arasında, Din İşleri Başkanlığı yapacak bilgi, tecrübe ve kabiliyete sahip birçok kişi bulunduğunu öne süren Kurumanastırlı, hükümetin bunların arasından uygun göreceği bir kişiyi bu göreve atamasının doğru olacağı görüşünü bildirdi.

Kurumanastırlı açıklamasında, “Kesinlikle ithal müftü atanmamalıdır. İthal müftü halkımızı birbirine düşürmüştür, ithal müftü halkımıza ve KKTC’ye hakarettir” ifadelerini kullandı.

Kurumanastırlı, şunları da kaydetti:

“Kısa bir süre önce ‘Kıbrıslılar din bilmezdi, ben geldim de Kıbrıslılara dinini öğrettim’’ diyerek halkımızı aşağılayan, halkımızı, birleştirici, bütünleştirici ve kucaklayıcı olmayan, icraatlarıyla demokrasiye inanmadığını ortaya koyan, hoşgörülü olamayan, din işleri mevzuatını uygulamayan,
halkımızı din görevlilerini benden olanlar ve benden olmayanlar diye ikiye bölen, kendisine muhalif olmakla suçladığı 60 kadar eğitimli din görevlisini sürgün eden, icraatlarıyla temel hak ve özgürlüğe inanmadığını ortaya koyan, kendisine muhalif olanları acımasızca işten durdurma girişimleri bulunan,
din işleri mevzuatı uygulamadıkları için iç çatışmalara ve huzursuzluklara neden olan, yerel basınımızda sık sık hakkında olumsuz haberler yayınlanan Talip Atalay görevinden alınmalıdır”.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.