1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HİZMETLERİ UNUTULMAYACAK!
HİZMETLERİ UNUTULMAYACAK!

HİZMETLERİ UNUTULMAYACAK!

Çalışkan, yardımsever, fedakar bir insan olarak tanınan işadamı Asil Nadir’in annesi Safiye Nadir’i kaybettik...

A+A-

   Kıbrıs Türk halkının ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan kalkınması yönündeki girişimlere destek veren, çalışkan ve başarılı bir işkadını olarak bilinen, Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir’in annesi Safiye Nadir, 94 yaşında hayata veda etti.

   Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar, yayınladığı mesajda Safiye Nadir’in ‘örnek bir insan olduğunu ve hizmetlerinin unutulmayacağını’ açıkladı.

   Safiye Nadir, 1921 yılında Lefkoşa’da dünyaya gelmişti. İrfan Nadir ile evli olan Safiye Nadir, 1986 yılında eşini kaybetmişti.

   Çeşitli okullar açarak topluma destek olan Safiye Nadir, birçok alanda yaptığı yardımlarla biliniyordu.

Safiye Nadir, Meral Kaşif, Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir ve Kıbrıs Medya Grubu Genel Müdürü Bilge Nevzat’ın anneleriydi.

 

Akar’ın mesajı

   Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar, ülkemizin önemli kadın girişimcilerinden olan Safiye Nadir’in ölümünden büyük üzüntü duyduklarını açıkladı.

   Kıbrıs Türk toplumunun en zor günlerinde, İngiltere’deki birikimlerini Kıbrıs’a aktaran merhum işadamı İrfan Nadir’in eşi ve dünya çapında ünlü Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir’in annesi Safiye Nadir’in, sadece ekonomik değil, sosyal ve kültürel faaliyetlere büyük katkı sağladığını vurgulayan Akar şöyle dedi:

   “Safiye Nadir, yardımsever özelliği, yorulmak bilmez girişimciliği ve ihtiyaç duyulan her alanda katkılarıyla örnek bir insan olmuştur. En zor koşullar altında bile moralini yükseklerde tutarak, girişimlerini aksatmadan sürdüren, son derece başarılı ve saygın bir insan olan Sayın Safiye Nadir’in ölümünden büyük bir üzüntü duyuyoruz. Kendisine Tanrı’dan rahmet, ailesine ve sevenlerine Başsağlığı dileriz.

    Bu arada özellikle kadın örgütlerinin, Safiye Nadir’in adını sonsuza dek yaşatacak projeleri hayata geçirmeleri yönündeki dilek ve temennimizi de kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.” 

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.