1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “HOCALI KATLİAMI KKTC MECLİSİNDE SOYKIRIM OLARAK KINANMALIDIR”
“HOCALI KATLİAMI KKTC MECLİSİNDE SOYKIRIM OLARAK KINANMALIDIR”

“HOCALI KATLİAMI KKTC MECLİSİNDE SOYKIRIM OLARAK KINANMALIDIR”

“HOCALI KATLİAMI KKTC MECLİSİNDE SOYKIRIM OLARAK KINANMALIDIR”

A+A-

Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği, 1300 kişinin öldürüldüğü Hocalı Katliamı’nın KKTC Meclisi’nde soykırım olarak kınanması gerektiğini belirtti.

Azerbaycan’ın Hocalı kasabasında 1992’de Ermeniler tarafından gerçekleştirilen katliamın yıldönümü vesilesiyle yaptığı yazılı açıklamada Akça,  “Hocalı katliamı KKTC Meclisi’nde soykırım olarak kınanmalıdır... Açıkça söylemek gerekirse Hocalı konusunda Kuzey Kıbrıs Türk  Cumhuriyeti  devleti olarak bizler de  resmi duyarlılığı gösteremedik” dedi.

Azerilerin Hocalı’da yaşadığı vahşetin Kıbrıs Türkü’nün Muratağa, Sandallılar ve Atlılar’da yaşadığı katliamın bir benzeri olduğunu kaydeden Akça, “Biz kardeş devletler birbirimizin her daim destekçisi  olmak zorundayız “dedi.

Akça, tüm dünya devletlerine söz konusu soykırıma karşı sessiz kalmaması çağrısında bulundu.

Yaşanan trajedinin,  modern çağın en büyük katliamlarından birisi olduğunu kaydeden Akça, resmi rakamlara göre 63 çocuk, 106 kadın, 70 yaşlı olmak üzere toplam 613 kişi, gayri resmi rakamlara göre ise yaklaşık 1300 kişinin Ermeniler tarafından öldürüldüğünü, 150 kişinin akıbetinin ise halen bilinmediğini  kaydetti.

Hocalı’da kimi kurbanların diri diri yakıldığını, kimisinin işkencelerle öldürüldüğünü, küçük çocukların gözlerinin oyulduğunu, hamile kadınların karınlarının süngüyle yarıldığını kaydeden Akça, Hocalı katliamının fotoğraflarının, videolarının en ufak bir itiraza bile fırsat vermeyecek kadar gerçek olduğunu ekledi.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.