1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HOLLANDE GÜNEY KIBRIS’I ZİYARET EDECEK
HOLLANDE GÜNEY KIBRIS’I ZİYARET EDECEK

HOLLANDE GÜNEY KIBRIS’I ZİYARET EDECEK

İki ülke ararsındaki ilişkiyi “mükemmel” şeklinde nitelendirdiği

A+A-

Fransa’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Jean-Luc Florent, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın yıl sonu gelmeden Güney Kıbrıs’ı ziyaret edeceğini açıkladı.

Simerini ve diğer gazeteler, Fransa’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Florent’in dün Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki ilişkiye dair açıklamalarda bulunduğunu ve iki ülke ararsındaki ilişkiyi “mükemmel” şeklinde nitelendirdiğini yazdılar.

Habere göre Florent, ülkesiyle Güney Kıbrıs arasında siyasi düzeydeki temasların arttığını ve bu yılın sonuna kadar Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’ın da Güney Kıbrıs’ı ziyaret etmesini umut ettiğini belirterek, Kıbrıs sorununun çözümü çabalarını desteklediklerini ve uluslararası hukuka dayalı bir tutum sergilediklerini öne sürdü.

Mevcut müzakere sürecinde yapay baskıların uygulanmaması gerektiğini belirten Florent, “Belki de bu fırsat bir anlaşma için son fırsattır ve çözümsüzlüğün tehlikesi bölünmedir” şeklinde konuştu.

Florent, Güney Kıbrıs’ın ülkesine savunma ve askeri alanda büyük kolaylıklar sağladığını, iki ülke arasında askeri alanda çok yakın bir iş birliği olduğunu, Fransız askeri gemilerinin Limasol ve Larnaka limanlarında demirlemiş olmalarının yanı sıra, Fransa uçaklarının da Baf’taki askeri hava üssünü kullandıklarını vurguladı.

“L’Adroit” isimli Fransız gemisinin Haziran ayında birkaç günlüğüne Larnaka’da bulunacağını ve iki ülkenin ortak askeri tatbikat gerçekleştireceklerini açıklayan Florent, doğal gaz konusuna da değindi.

Florent, Fransız TOTAL şirketinin Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesinde (MEB) bulunan iki parselde doğal gaz arama çalışmalarını üstlenmesini de önemli bir gelişme olarak nitelendirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.