1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HORTUM FELAKETİ YAŞATTI
HORTUM FELAKETİ YAŞATTI

HORTUM FELAKETİ YAŞATTI

Hortum felaketi yaşattı

A+A-

Ülkeyi ve özellikle Mesarya bölgesini 3 gündür etkisi altına olumsuz hava koşulları Akıncılar’da felakete neden oldu. Bir anda çıkan hortum Orhan Kedi’ye ait mandırayı yerle bitti

Devrim DEMİR

Ülkede son 3 gündür etkisini sürdüren şiddetli fırtına Akıncılar köyünde zarara neden oldu. Önceki gün akşam saatlerinde gelen hortum, Orhan kedi’ye ait mandırayı yerle bir etti.

Mandırada bulunan 30 keçi ise yaşanan felaket anında zor anlar geçirdi.

Horumun çıktığı anda evde olan Orhan Kedi ise saniyeler içinde siyah bir tozun mandırasının üzerinden geçtiğini ve her şeyi yerle bir ettiğini hayvanlarını ise başka bir yere aktarmak zorunda kaldığını anlattı.

Hortum nedeniyle yerle bir olan mandıranın hasar tespiti için görevli polisler, olay yerine giderek hasar tespiti yaparak rapor hazırladı.

1-20170522100445.jpg

Kedi: Bir anlık felaket binlerce lira zarar getirdi

Yaşanan felaketin ardından Havadis’e konuşan Orhan Kedi, hortumun önceki gün akşam saatlerinde çıktığını ve saniyeler içinde bittiğini anlattı.

Orhan Kedi, felaketi gördüğünü ancak müdahalede bulunmanın mümkün olmadığını dile getirdi.

Kedi, “Mandırada 30 keçim vardı, hortum anında onlar zarar görmedi ancak büyük korku yaşadılar. Hortum her şeyi saniyeler içinde yerle bir etti.

Benim herhangi bir gelirim yok, ayda bin TL Sosyal Yardım maaşı ile geçiniyorum, yarısı ise eşimin ilaçları için kullanılıyor. Geçim kaynağımız hayvanlarımız, onları geçici bir yere yerleştirdim. Polis, belediye ve muhtarlık gerekli bilgileri aldı, Kaymakamlığın bir an önce yardım elini uzatmasını istiyorum. Aldığım Sosyal yardım maaşı ile mandıramı yeniden yapmam mümkün değildir” dedi.

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.