1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''HORTUMLANANLARI UNUT, AÇIĞI HALKTAN ALINAN VERGİLERLE KAPAT..''
''HORTUMLANANLARI UNUT, AÇIĞI HALKTAN ALINAN VERGİLERLE KAPAT..''

''HORTUMLANANLARI UNUT, AÇIĞI HALKTAN ALINAN VERGİLERLE KAPAT..''

Partizanca müdür, müsteşar atamalarına ve müşavir ordusuna yenilerini katmaya devam et!

A+A-

Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaşlar'ın açıklamaları'na vatandaş ''devir sürünme devri başka bir şey söylenemez gibi yorumlamalar yaparken Özkardaşlar'ın yaptığı açıklamalar ise şu şekilde;

Seçim öncesi , %5'lik zamlar karşısında hükümeti istifaya davet edenler ve eylemlerde en önde yer alanlar , bugün elektriğe %30'lara varan zam yaptılar. Bazı imtiyazlı otellerrden borcunu tahsil edemeyenler , ve yıllardır KIB TEK'e olan borçlarını ödemeyen devlet ve belediyeler " RESMİ İTAATSİZLİK " ( yasalara karşı... ) yaptığında bir şey yok ! Vatandaş , altından kalkamayacağı kadar zamlar karşısında " sivil itaatsizlik " yapınca , KIB - TEK'in özelleşmesine yardımcı olunurmuş...! Yapmayın Allah aşkına , bu halk ; kıb _tek özelleştirilmsin diye , EL -SEN'e koşulsuz destek verdi. Şimdi aynı şeyi EL _ SEN'den beklemek hakkı deği mi ? Bana göre ,
EL _ SEN ; svil itaatsizlik yapan halkın elektiriğini kesmeyerek destek olmalı ve dokunulamayan ayrıcalıklı kim varsa onları kesmelidir... Bu halk bu yükü çekemez. Sivil toplumun , sendikaların ve Halkın katılacağı , EL - SEN'in de destekleyeceği Sivil itaatsizlik en yi ve etkili eylemdir.

13.11.2013
BASIN AÇIKLAMASI
Yıllardır biriken milyonlarca elektrik borcunu ödemeyerek, yasalara karşı “Resmi itaatsizlik” yapan, başta devlet olmak üzere, belediyeler, lüks otel ve kumarhaneler, bazı üniversiteler ve hatırlı kişilerin ödemediği faturaları da % 30 zam yaparak halkından alan hükümeti kutluyoruz!
Tam da seçim öncesi verdiği sözleri yerine getiriyorlar!

Batık Banklardan çalınanlara dokunma! Kalkınma Bankası’ndan hortumlananları unut ! Her yıl kaçırılan 700 milyonluk vergi hırsızlığının ve keyıt dışılığın açığını da halktan aldığın vergilerle kapat! Yolsuzlukların ve usulsüzlüklerin üstüne gitme!

Yaptığın zamları “fiyat ayarlaması” olarak takdim et ! Altı yıldır artış alamayan ve dövizdeki artışla da alım gücünün % 50’sini kaybeden çalışanlara, emeklilere, asgari ücretliye artış verme!
Partizanca müdür, müsteşar atamalarına ve müşavir ordusuna yenilerini katmaya devam et!
Peki sizin diğerlerinden ne farkınız kaldı ki?

Anlaşılmıştır ki, artık fazla söze gerek yoktur.

Yapılacak en iyi iş ve kısa süre de sonuç alınacak eylem türü; topluca “sivil itaatsizlik” yapmaktır.
Çok acil olarak, tüm sendikaların, oda ve birliklerin, sanayici, turizmci, narenciyeci, hayvancı, üretici her kesimin bir araya gelerek, KIB-TEK’e yıllardır borcunu ödemeyerek, “Resmi İtaatsizlik” yapanlara karşı, halkın da “sivil itaatsizlik” başlatarak, zamlı faturaları ödememesi gerekir.

EL-SEN’in de; Özelleştirme karşıtı verdiği kavgada koşulsuz yanında olan halkımıza destek olup, elektriğini kesmeyi ret etmesi ve bunun yerine yıllardır borcunu ödemeyerek KIB-TEK’i batırmaya çalışanların elektriğini kesmeye devam etmesi gerekir.

KAMU-SEN olarak kaçınılmaz bulduğumuz, toplumsal eylem için çok ivedi tüm kesimlerle birlikte toplanıp, karar üretmemiz gereğine inanıyoruz.

Mehmet Özkardaş
Genel Başkan

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.