1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HRİSOSTOMOS: 'ERDOĞAN KİBİRLİ'
HRİSOSTOMOS: 'ERDOĞAN KİBİRLİ'

HRİSOSTOMOS: 'ERDOĞAN KİBİRLİ'

Rum Başpiskoposu Hrisostomos, Kıbrıs sorununun,

A+A-

Rum Başpiskoposu Hrisostomos, Kıbrıs sorununun çözüleceğine inanmadığını söyledi

Rum Otrtodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos, Kıbrıs sorununun çözüleceği konusunda inancının bulunmadıüğını söyledi.

   Simerini gazetesine konuşan Hrisostomos, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın iyi niyetine karşın, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “kibirli” duruşu nedeniyle çözüme varılamayacağını iddia etti.. 
   Hrisostomos ayrıca; iki bölgeli, iki toplumlu federasyonu desteklemediiğini, bununla birlikte halkı bölmek istemediğini dile getirdiğini itiraf etti. 
   Habere göre iki kesimli iki toplumlu federasyonun ırkçı bir çözümü teşkil ettiği şeklindeki söyleminin ve bugün rotanın değiştirilmesine ilişkin bir soru üzerine Hrisostomos, federasyonun, bir çeşit yerinden yönetme şekli olması nedeniyle büyük devletlerde uygulanabilir olduğunu, bunun küçük devletlere hizmet etmediğini ileri sürdü. 
   Hrisostomos, federasyonda, tek vatandaşlık, tek ekonomi, tek merkez bankası gibi unsurların önemine de dikkati çekti.
   Gevşek federasyon, konfederasyon veya daha kötüsüne karşı olduklarını ifade eden Hrisostomos, Türkiye’nin sürekli iki devletten bahsetmesi nedeniyle bazı çekincelerinin de bulunduğunu belirtti. 
   Aşırı sağdan aşırı sola kadar tüm partilerin, iki kesimli iki toplumlu federasyonu kabul ettiğinden bahsetmesi ancak federasyona karşı olduklarını dile getiren partilerin de bulunmasının sorulması üzerine II. Hrisostomos, söz konusu partilerin, milletvekilliği seçimlerine bağlı olarak oy alma çabası içerisinde olduklarını söyledi. 
   Hrisostomos bir başka soru üzerine Kıbrıs sorununun çözümlenip çözümlenmeyeceğinin kendi taraflarının kararına bağlı olmadığını, Türkiye’nin de bunda payı olduğunu, Kıbrıs sorununun bugüne kadar çözümlenmemesinde kendilerinin değil Türkiye’nin suçlu olduğunu savundu. 
   42 yıldır toprak konusunun, mülkiyetin görüşülmediğini, bu konuların ele alınması gerektiğini ifade eden Hrisostomos, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve de nasıl davrandığını bilmesine bağlı olarak, Kıbrıslı Türklerin ve Kıbrıslı Rumların mutlu olacağı ve yeniden birlikte yaşayacağı başarılı bir çözüme varılacağına inanmadığını ifade etti. 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.