1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HRİSOSTOMOS: "MAALESEF TÜRKLER HER ŞEYİ İSTİYOR"
HRİSOSTOMOS: "MAALESEF TÜRKLER HER ŞEYİ İSTİYOR"

HRİSOSTOMOS: "MAALESEF TÜRKLER HER ŞEYİ İSTİYOR"

Hrisostomos: "Maalesef Türkler her şeyi istiyor"

A+A-

 

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos ufukta çözüm görmediğini belirtti ve bunu gerekçelendirirken “maalesef Türkler her şeyi istiyor” ifadesini kullandı.

Simerini “Türk Uzlaşmazlığı Yüzünden Çözüm Uzaklaşıyor... Türk Seçimlerinden Sonra Ankara’nın Kıbrıs Sorunundaki Tavrının Sertleşmesini Bekliyor” başlıklı haberinde, dün Baf’ın Tala köyündeki dini ayinin ardından konuşan II. Hrisostomos’un şu sözlerini öne çıkardı:

“Türkiye yetkililerinin de Kıbrıslı Türklerin de birçok kez Kıbrıs’ta var olan gerçeklerden söz ettiklerini işittik. Gerçekler evlerdir, mülklerdir ve atalarımızın mezarlarıdır. Kendilerine ait olduğunu söylüyorlar. Vermemiz mümkün değil. Halkımızın istediği böyle bir çözüm mü? İnanmıyorum.”

Türkiye’de, seçimlerden dolayı çok fazla popülizm yapılacağını söyleyen II. Hrisostomos sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin doğru bir çözüme yardımcı olması beklenmiyor. Biz Kıbrıs Cumhuriyeti’nin tasfiye edileceği değil halkın, Helenler ve Türklerin istifade edeceği bir çözüm istiyoruz. Bunu herkesin anlamasını ve tavrını sertleştirmesini dilerim çünkü Türkiye ancak o zaman her şeyi istemekten vazgeçecek.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.