1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HRISTODULIDIS: "ÇÖZÜMSÜZLÜK TÜRKIYE'YE KATILIM DEMEK"
HRISTODULIDIS: "ÇÖZÜMSÜZLÜK TÜRKIYE'YE  KATILIM DEMEK"

HRISTODULIDIS: "ÇÖZÜMSÜZLÜK TÜRKIYE'YE KATILIM DEMEK"

Hristodulidis: "Çözümsüzlük Türkiye'ye katılım demek"

A+A-

Fileleftheros gazetesinde yer alan söyleşisinde Rum Sözcü, Kıbrıs sorunu, Güney Kıbrıs’ın enerji politikaları ve diğer bazı konulara değindi.

Hristodulidis söyleşisinde, Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerinde zaman zaman iniş çıkışların olabileceğini, kimi zaman ilerleme kaydedilmesinin kimi zaman da görüş ayrılıklarının ortaya çıkmasının normal olduğunu belirtti.

Hristodulidis, bazı çevrelerin Mart ayına kadar çözüme ulaşılabileceği şeklindeki görüşlerinin sorulması üzerine, Kıbrıs sorununun çözümünün ne zaman olacağını kimsenin belirleyemeyeceğini, bunun müzakerelerin gidişatına bağlı olduğunu belirtti.

Söyleşisinde Türkiye’den KKTC’ye su getirilmesi projesine de değinen Hristodulidis, söz konusu proje ve bu projenin uygulanmasında gözlemlenen sorunların, Kıbrıslı Türklere ilişkin çok önemli bir unsuru, Kıbrıs sorununun çözülmemesi durumunda Kuzey’de ayrı bir devlet varlığının tanınmasının değil Türkiye’ye tam katılımın gerçekleşeceğini ortaya koyduğunu iddia etti.

“ENERJİ PLANLARIMIZIN DEVAMI KIBRIS SORUNUNU OLUMLU ETKİLİYOR”

Hristodulidis söyleşisinde, Güney Kıbrıs’ın doğal gaz ve enerji alanındaki planlamalarının devam etmekle kalmayıp daha da yoğunlaştığını da belirtti.

Hristodulidis, Güney Kıbrıs’ın enerji alanındaki planlarının, Türkiye’nin Kıbrıs sorununun en kısa sürede çözümü için çalışmasını sağladığını, bu yüzden de Kıbrıs sorununu olumlu yönde etkilediğini iddia etti.

kıbrıs postası

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.