1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HRISTODULIDIS: “EOKA'NIN KURULUŞUNU KUTLAYACAĞIZ''
HRISTODULIDIS: “EOKA'NIN KURULUŞUNU KUTLAYACAĞIZ''

HRISTODULIDIS: “EOKA'NIN KURULUŞUNU KUTLAYACAĞIZ''

Hristodulidis: “EOKA'nın kuruluşunu kutlayacağız''

A+A-

Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) şu anda çözüm ekonomisiyle ilgili, sadece Mülkiyet başlığına odaklandığı bir rapor hazırlamakta olduğunu, raporun çok yakında tamamlanacağını açıkladı.

Alithia’nın haberine göre, DİSİ “Lefkoşa ve Girne” gençlik teşkilatlarının dün düzenlediği toplantıda yaptığı açıklamada, mülkiyet konusunun liderlerin 18 Kasım’daki görüşmesinde yeniden ele alınacağını belirterek, “Bizim taraf, diyalogla ya daha çok yakınlaşma sağlanacağı veya tarafların tezleri arasındaki mesafenin daralacağı konusunda iyimserdir” dedi.

Hristodulidis, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile planladıkları 6 yoğunlaştırılmış görüşmede ilerleme kaydedilmesi durumunda ya Rum Ulusal Konseyi’ni veya siyasi parti başkanları konseyini toplayıp bilgilendireceğini, Rum Meclisi’ndeki bilgilendirmesinin de yine bu görüşmelerde ilerleme sağlanması durumunda belirleneceğini anlattı.

Gazete, Hristodulidis’in, müzakerelerin detayına inmeden Anastasiadis hükümetinin istediği çözümü DİSİ’li gençlere şöyle anlattığını yazdı:

“Anastasiadis hükümeti, evine geri dönmek isteyecek Girnelilerin, gidebileceği bir çözüm istiyor. Herkes için iyi bir çözüm istiyor. İki taraftan yalnız biri için iyi olursa, çözümün bir geleceği olamaz.

“BİZ YÜZDE 70’E YATIRIM YAPIYORUZ”

Garantiler kolay konu değil, zor da değil, çünkü sonucun AB üyesi bir devlete varması mümkündür. Her türlü çözüme hayır oyu vereceğini söyleyenler var, saygı duyuyoruz. Her türlü çözüme evet diyeceğini söyleyenler de var. Aynı zamanda kararını vermeden önce kapsamlı planı görmeyi beklediğini söyleyen yüzde 70 gibi bir çoğunluk da var. Biz bu yüzde 70’e yatırım yapıyoruz.

“MİLLİ GÜNLERİMİZİ KUTLAMAYA ÇÖZÜMDEN SONRA DA DEVAM EDECEĞİZ”

Kısa süre önce bir genç bana, çözümden sonra 1 Nisan’ı (EOKA’nın silahlı tedhişe başlama tarihi) kutlamaya devam edip etmeyeceğimizi sordu. Elbette bütün milli yıldönümlerimizi kutlamaya devam edeceğiz. Biz bizimkileri, Kıbrıslı Türkler de kendilerininkileri. Her toplumun kendi tarihi var.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.