1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HRİSTOFYAS ANASTASİADİS’E VAR GÜCÜYLE DESTEK
HRİSTOFYAS ANASTASİADİS’E VAR GÜCÜYLE DESTEK

HRİSTOFYAS ANASTASİADİS’E VAR GÜCÜYLE DESTEK

Rum Yönetimi eski Başkanı Dimitris Hristofyas şimdiki Başkan Nikos Anastasiadis’i Kıbrıs sorununda var gücüyle destekleyeceğini söyledi.

A+A-

ANASTASİADİS 2010’DA HRİSTOFYAS’LA DEFTERLERİ YIRTTI

“POLİVİU ENDİŞE ETME MESAJI GÖNDERDİ VE ARDINDAN TUZAĞA DÜŞÜRDÜ”

Rum Yönetimi eski Başkanı Dimitris Hristofyas şimdiki Başkan Nikos Anastasiadis’i Kıbrıs sorununda var gücüyle destekleyeceğini söyledi.

Hristofyas haftalık Kathimerini gazetesine verdiği mülakatta Anastasiadis’in, hükümetteki ortakları DİKO ve EURO.KO’yu yanında tutmaya çalıştığını ancak bunun ilânihaye devam edemeyeceğini söyleyen Hristofyas EURO.KO’nun iki bölgeli iki toplumlu federasyona karşı olduğunu belirtti.

Gazeteye göre Anastasiadis’in seçim kampanyaları sırasında gevşek federasyondan söz ettiğini ancak gevşek federasyonun Kıbrıs Türk tarafına, konfederasyondan söz etme olanağı tanıdığına işaret ederek “Anastasiadis şu anda gevşek federasyon istemiyor. İstemeyerek de doğru yapıyor,  bu noktada kendisini destekleyeceğim” dedi.

Hristofyas, Kıbrıs sorununda doğru olduğuna inandığı (Hristofyas’ın) çizgiyi izlemesi halinde Anastasiadis’i bütün gücüyle destekleyeceğini söyledi ve kendisi başkan iken Anastasiadis’in bunu yapmadığını vurguladı.

ANASTASİADİS 2010’DA HRİSTOFYAS’LA DEFTERLERİ YIRTTI

Anastasiadis’le konuştukları zaman, kişisel ilişkilerinin iyi olduğunu, ne zaman telefonla arasa Anastasiadis’in cevap verdiğini ancak bunun yeterli olmadığını kaydeden Hristofyas özetle şunları söyledi:

“2010 baharında ‘Niko, Talat’la egemenlik ve diğer ana meselelerde bizi tatmin edecek formüle vardım’ demek için kendisini çağırdığım bir görüşmemizde Sayın Anastasiadis’in -halk deyişiyle- ‘benimle defterleri yırttığını’ söylemem gerek. Anastasiadis defterleri yırtmaya hazırlıklı geldi, dinlemedi bile. Daha fazla konuşmama izin vermedi. Kendisini ciddiye almadım diye saldırdı ve ‘artık yeter, sabrım tükendi, bundan sonra sert muhalefet yapacağım’ diyerek korkunç bir saldırıda bulundu”

“POLİVİU ENDİŞE ETME MESAJI GÖNDERDİ VE ARDINDAN TUZAĞA DÜŞÜRDÜ”

Hristofyas RMMO’nun “Mari”deki (Tatlısu) “Evangelos Florakis Deniz Üssü”nde 11 Temmuz 2011’de meydana gelen mühimmat patlamasından sonra istifa etmeyi düşündüğünü ancak sonrasında olacakları hesap ederek vazgeçtiğini, bu kararından da pişman olmadığını söyledi.

Üste tutulan mühimmatın patlamayacağı konusunda kendisine uzmanlar tarafından garanti verildiğini, hatta Başkanlık Köşkü’nde bile muhafaza edilebilir dediklerini anlatan Hristofyas patlamayla ilgili soruşturmayı yapan Polivios Poliviu’nun, mütalaasını vermeden birkaç gün önce kendisine, “Başkan’a söyleyin endişe etmesin” mesajı göndermesine karşın daha sonra kendisini patlamadan sorumlu tutarak tuzağa düşürdüğünü söyledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.